Tim Drone

Acord MAI – BOR, IRONII dure: Cu o mână Sfânta Amendă, cu cealaltă Sfânta Lumină!

Un sindicat al polițiștilor ironizează acordul dintre Biserica Ortodoxă Română şi Ministerul de Interne pentru Paști. 

Sindicatul polițiștilor „Diamantul” ironizează decizia de distribuire a Luminii Sfinte de la Ierusalim de către patrulele MAI: „Urmează ca ministrul Vela să încheie un protocol și cu Germania, prin care polițiștii români urmează să plece o lună la cules de sparanghel„.

Despre protocolul încheiat între Biserică și Vela, sindicaliștii susțin că e „jalnic și nelegal”: „E de mirare că ministrul MAI nu a aflat până acum că el conduce ministerul și polițiștii doar prin ordine și instrucțiuni, date în exercitarea atribuțiilor legale. (…) Mai de mirare este că ministrul nu știe nici până acum cu ce se ocupă polițiștii. Polițiștii exercită atribuțiile stabilite prin lege pentru Poliția Română, ca instituție specializată a statului”, citează Mediafax.

Ce spune liderul de sindicat

 

Emil Pascut, liderul sindicalui „Diamant”, scrie că dacă cineva îi găsește în lege că Poliția este specializată să împartă „Sfânta Lumina”, el se va călugări.

În opinia liderului de sindicat, protocolul are doar o valoare mediatica, ca să „crească imaginea jupânului Vela”.

„Pentru polițiști, în ceea ce privește sarcinile cvasi-religioase, este zero barat. Dacă nu vreți să dați”, nu o dați și pace. Vorbiți cu clerul local și explicați-le că e treaba lor, nu a voastră. Voi dați conform legii Sfânta amendă, nu Sfânta lumină!”, se arată în postare.

Sindicaliștii afișează apoi o poză trucată cu Marcel Vela, peste care pun fața Patriarhului Daniel și scriu: „De sărbători, cu o mână să dăm Sfânta Amendă, cu cealaltă Sfânta Lumină! Dacă merge bine, la vară extindem colaborarea și facem la ISOP, pentru polițiști, niste cursuri de trei săptămâni de specializare în procedurile botezului și înmormântărilor. Eliberăm și un certificat de absolvire care va folosi la echivalarea funcției de poliție cu o funcție bisericească. Ministrul Patriarh Daniel„.

„Să zică ,,merçi” că nu este încheiat un protocol cu Italia”

 

Într-o altă postare, sindicaliștii scriu că, la cererea cancelarului Merkel, „care a apreciat policalificarea polițiștilor români, urmează ca ministrul Vela să încheie un protocol și cu Germania, prin care polițiștii români urmează să plece o lună la cules de sparanghel. Asta doar după ce se termină sărbătorile și protocolul cu Biserica noastră”.

Sindicaliștilor li se sugerează într-un comentariu să zică ,,merçi” că nu este încheiat un protocol cu Italia, deoarece „are nevoie de badante ca de aer”, citează aceeași sursă.

https://www.dcnews.ro/

Visits: 52

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *