Tim Drone

Friptura de miel, pe mai puține mese. Mulți crescători nu mai ajung cu animalele în piețe

Ofertă bogată, clienţi puţini. Dacă în alti ani, ciobanii nu făceau faţă cererii de carne de miel, acum criza sanitară îi lasă cu marfa nevândută. Din cauza restricțiilor impuse de starea de urgenţă, mulți crescători nu mai ajung cu animalele în piețe. Iar mulți clienți au renunțat să mai cumpere carne de miel pentru masa de Paște.

Carnea de miel, nelipsită din meniul tradițional de Paște, nu mai ajunge pe multe mese anul acesta. Restricțiile îi împiedică pe crescători să își vândă marfa în târguri, la fel ca în anii trecuți. Salvarea ciobanilor vine de la clienții care ajung direct la stână sau de la cei care comandă online.

Dacă în anii trecuți mieii românești ajungeau de Paște pe mesele din Italia și Grecia, acum multe firme de transport refuză livrările în aceste țări. Așa că ciobanii așteaptă vara, când speră să poată vinde animalele en-gros clienților din țările arabe.

Carnea de miel sau de ied se găsește din belșug pe tarabele din piețele Timisoarei. Cumpărătorii sunt puțini însă.

Deși prețurile au rămas la nivelul de anul trecut, mulți români renunță la friptura sau ciorba de miel. Oamenii nu își mai permit astfel de cheltuieli, odată ce veniturile lor sunt mult reduse în această perioadă.

Potrivit statisticilor oficiale, în fermele din România cresc aproape 14 milioane de ovine, însă cea mai mare parte a producției merge la export. În medie, un român consumă anual puțin peste 2 kilograme și jumătate de carne de oaie sau miel.

http://stiri.tvr.ro/

sursa foto:Pixabay

Visits: 26

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *