Tim Drone

A revenit pe micul ecran după 5 ani de pauză. Alexandra Tudor prezintă știrile sportive la Antena 1 și este mama full-time

După o pauză considerabilă, timp în care a dat naștere unei fetițe, Alexandra Tudor se întoarce la marea ei dragoste, știrile sportive. Ce a convins-o să revină la pupitru după o pauză de 5 ani, dar cum se împarte între carieră și rolul de mămică, ne-a povestit în interviul de mai jos.

– Cum e revenirea la pupitrul știrilor sportive?

Revenirea mea la știrile sportive am simțit-o ca pe o întoarcere firească la ceea ce știu să fac cel mai bine. Cumva, simt că parcă nici nu au trecut atâția ani. Am tot așteptat un moment potrivit, care în sfârșit a venit și nu pot decât să mă bucur că fac parte din echipa pe care o formăm la Antena Sport.

– Ținând cont de restricțiile impuse de autorități și de faptul că a trebuit să prezinți zilnic știrile sportive, cum ai încercat să te protejezi, mai ales că acasă te așteaptă și un copil?

– Regulile sunt făcute ca să fie respectate și asta fac și eu… sunt o tipă destul de ascultătoare (zâmbește). Cu toții am încercat să păstrăm distanța, să ne protejăm cum știm mai bine, spălat des pe mâini. Eu, una, fac mare risipă de dezinfectant și săpun. Sunt mereu echipată cu mănuși și mască atunci când ies din casă, nu fac prea multe drumuri și încerc să ies la cumpărături cât mai rar posibil. Încerc să-mi protejez și părinții și fetița, cu toate că Sonia, fetița mea, este contrariată când mă vede că apar cu mască pe față. Este o perioadă dificilă pentru toată lumea, dar vom trece peste și ne vom bucura unii de alții în curând. Eu așa sper.

– Când nu ești în redacție, care sunt activitățile în sânul familiei?

– În timpul acestor restricții, evident că timpul meu se împarte între familie și job. Acasă, încercăm să găsim tot felul de activități pentru a ține copilul ocupat, astfel încât să nu simtă nevoia să iasă afară. Sunt pasionată de bucătăreală, încerc să o învăț pe fetița mea să facă prăjituri și mă bucur că îi place și ei să lucreze cu mine în bucătărie. Ne mai uităm la desene animate, de cele mai multe ori. Activitățile noastre de acasă se învârt mai mereu în jurul Soniei.

– Cum i-ai explicat fiicei tale că nu mai poate ieși în parc, că este pandemie de coronavirus?

– La 3 ani, nu cred că înțelege mare lucru în legătură cu pandemia. Am încercat să-i explicăm că parcurile sunt închise și toți copiii stau în case în perioada asta. Nu ne crede tot timpul (râde), dar faptul că acum petrecem și mai mult timp împreună e o bucurie foarte mare pentru ea, nici nu mai simte nevoia să iasă afară.

– Revenind la tine. De ce te-ai tuns?

– Recunosc că mă bătea gândul de ceva vreme, cumva aveam nevoie de o schimbare și când mi-a propus stilistul nostru, Eniko Szanto, varianta asta, nu mi-a luat prea mult să mă hotărăsc. Eu sunt o tipă curajoasă și nu mi-e frică de schimbări. Faptul că în urmă cu mai bine de 10 ani, când a început călătoria mea în televiziune, am apărut cu părul scurt, a fost un semnal bun, s-a potrivit de minune. M-am întors la rădăcini, cum se spune. Eu mă simt foarte bine cu părul scurt, simt că mă reprezintă și mă diferențiază în peisajul media.

– Cum reușești să te menții în formă, mai ales într-o perioadă ca aceasta, în care stăm mult în casă?

– Mâncând (râde). Să știi că nu fac mare lucru pentru a-mi păstra silueta, dar sunt un om foarte activ, cred că ăsta-i secretul. Plus că la cât alerg după fetița mea, se poate considera că fac zilnic cardio. Nu îmi refuz nici o plăcere culinară, dar sunt atentă la porții, gust din toate, fără a exagera. Cred că este important să găsim un echilibru în toate, de la cât și ce mâncăm, la cât ne odihnim și la cât ne distrăm.

– Faptul că ai făcut gimnastică de performanță te ajută să te menții în formă sau ai tu o genă bună?

– Dacă practici un sport de performanță, cumva îți disciplinezi și psihicul, pe lângă fizic. Ești atât de atent ce mănânci și cât mănânci, încât devine un obicei care te însoțește în viață. Ești setat să consumi doar atât cât ai nevoie, lăsând deoparte „poftele”. Dar recunosc că mă ajută și genetica.

– Ce lucruri ai descoperit la tine în perioada de carantină? Dar la cei din familia ta?

– În primul rând, ni s-a confirmat, mie și soțului meu, că noi nu ne plictisim împreună, oricât de mult timp am petrece unul cu altul, iar faptul că există stabilitate în familie este un lucru care ajută enorm în depășirea obstacolelor. Am descoperit că este imposibil să te plictisești cu un copil de 3 ani prin preajmă și faptul că avem ocazia să îi fim alături în toate transformările specifice vârstei este un lucru minunat.

Visits: 40

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *