Tim Drone

Mesajul celor de la Nuclearelectrica pentru Răzvan Fodor și Sorin Bontea. „Reactoarelor 3 și 4 ați împrumutat multe caracteristici de la energia nucleară”

Încă de la prima etapă de la „Asia Express”,
Răzvan Fodor și Sorin Bontea s-au autointitulat „reactoarele 3 și 4” de la Cernavodă,
care se află în conservare încă din anul 1992, stârnind amuzamentul colegilor. În
ciuda faptul că adevăratele reactoare 3 și 4 nu funcționează nici în ziua de
azi, Fodor și Bontea au reușit să fie primii la cursa pentru amuleta de 30.000
de euro, câștigând titlul „Asia Express”.

La scurt timp după ce au câștigat finala, SN Nuclearelectrica le-a prezentat felicitările, mulțumindu-le în același timp pentru capitalul de imagine pe care l-au adus centralei de la Cernavodă.

„SN Nuclearelectrica prezintă felicitările sale echipei Reactoarelor 3 și 4, formate din domnii Răzvan Fodor și Sorin Bontea, pentru câștigarea competiției Asia Express România. Felicitări, băieți”, au scris pe pagina oficială a centralei, continuând cu o serie de asemănări între cei doi și energia nucleară.

– constanță și stabilitate: centralele nucleare produc energie electrică în mod constant, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 zile pe an. La fel și voi, v-ați menținut eforturile constante de-a lungul competiției și ați făcut față cu brio tuturor provocărilor întâlnite.

– din combustibilul nuclear se produce de milioane de ori mai multă energie decât din arderea unei cantități echivalente de combustibil convențional. Voi, prin eforturile depuse în cadrul competiției, ați generat o cantitate similară de bucurie și entuziasm.

– reacție de fisiune nucleară în lanț: așa cum un neutron provoacă fisiunea unui nucleu, fisiune ce este urmată de producerea altor neutroni care determină o nouă reacție de fisiune, voi ați reușit să depășiți, una cât una, toate probele din competiție, ajungând câștigători.

Visits: 25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *