Tim Drone

„Avantajele” pandemiei: cum te bucuri de festivaluri mari de film precum Cannes și Sundance fix la tine acasă

Din cauza pandemiei de coronavirus, industria cinematografică are de suferit. Cinematografele au fost închise, marile festivaluri au fost anulate, iar producătorii au oprit filmările sau au amânat lansările noilor creații.

Industria cinematografică e puternic lovită de pandemia de coronavirus. Din cauza crizei, veniturile din cinema sunt zero, iar noile producții, pentru care se pregătea lansarea la marile festivaluri, au ajuns să nu mai fie văzute de nimeni.

Într-o mișcare fără precedent, însă, peste 20 de mari festivaluri de film au ales să-și dea mâna și să-și mute activitatea pe internet. Mai exact, pe YouTube – acolo unde plănuiesc să difuzeze filmele în format streaming, adică exact acele producții pe care le-ai fi văzut doar dacă mergeai la Cannes sau Sundance.

Festivalurile Cannes și Sundance vin la tine acasă prin intermediul YouTube

Cele peste 20 de mari festivaluri de film, printre care se numără evenimentele din Berlin, Cannes, Veneția, Sundance, Toronto și Tribeca se mută pe YouTube. Astfel, timp de 10 zile, va fi transmis evenimentul ce poartă numele„We Are One: A Global Film Festival”.

Pe YouTube, live streaming, vor fi prezentate filme selectate de festivalurile de la Berlin, Cannes, Veneția, Sundance, Toronto și Tribeca.

Nu s-au făcut deocamdată publice detalii despre program și este puțin probabil să fie lansate mari filme noi, cum se întâmplă de obicei la festivaluri. Dar, chiar și așa, producții de festival vor putea fi urmărite pe net pe gratis, dar privitorii vor fi îndemnați să doneze pentru „COVID-19 Solidarity Response Fund”, fond gestionat de Organizația Mondială a Sănătății.

Ce se știe, însă, e că evenimentul va debuta pe 29 mai.

Festivalul de Film de la Cannes ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar a fost anulat. De asemenea, festivalurile din Veneția și Toronto, din luna septembrie, sunt puse sub semnul întrebării.

Cum spuneam, producțiile care vor fi difuzate nu au fost încă anunțate, dar ar fi bine să te aștepți la lungmetraje în premieră, documentare, spectacole de comedie sau conferințe.

Visits: 21

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *