Tim Drone

Ce se va întâmpla cu Jocurile Olimpice 2020 dacă nu se vor putea desfășura anul viitor

Jocurile Olimpice din 2020, găzduite de Japonia și amânate pentru 2021, vor fi anulate înainte să fie amânate din nou, a anunțat Yoshiro Mori, președintele comitetului Tokyo 2020, care se ocupă de organizarea evenimentului sportiv, potrivit BBC.

Competiția sportivă a fost amânată pentru anul viitor din cauza pandemiei și urmează să aibă loc în perioada 23 iulie-8 august 2021. Experții din domeniul sănătății sunt rezervați în a se pronunța dacă jocurile s-ar putea desfășurat chiar și anul viitor, în lipsa unui vaccin sau unui tratament eficient pentru COVID-19.

Întrebat dacă Jocurile Olimpice ar putea fi amânate din nou, pentru 2022, Yoshiro Mori a răspuns clar: „Nu”. „În acest caz, Jocurile vor fi anulate”, a adăugat. Cu toate acestea, Mori a pus că este convins că jocurile reprogramate se vor desfășura.

„Aceste Jocuri Olimpice ar fi mult mai importante decât orice alte ediții din trecut, dacă ar putea fi organizate după câștigarea luptei”, a declarat președintele Comitetului Tokyo 2020 pentru Nikkan Sports. „Trebuie să credem asta, altfel toată munca grea și eforturile noastre vor nu vor fi recompensate”.

Ce spun experții medicali

Yoshitake Yokokura, președintele Japan Medical Association – cea mai mare asociație profesională de medici autorizați din Japonia, a declarat marți că va fi „dificil” să fie organizate Jocurile Olimpice în 2021 fără să fi fost dezvoltat până atunci un vaccin sau un tratament.

„Nu spun că Japonia ar trebui sau nu ar trebuie să organizeze Jocurile Olimpice, ci doar că acest lucru ar fi dificil”, a spus Yokokura. „Chiar dacă infecțiile sunt controlate în Japonia, tot va fi dificil să fie organizate JO cât timp pandemia nu s-a încheiat în restul lumii”.

Majoritatea experților sunt de părere că un vaccin ar putea fi disponibil până la mijlocul anului viitor, însă alții au avertizat că nu există nicio garanție că acest lucru se va întâmpla.

Mori a spus că Jocurile Olimpice și Paralimpice – amânate și ele pentru 24 august-5 septembrie 2021 – s-ar putea desfășura fără ceremoniile de început și final, pentru a reduce costurile. „Având în vedere că situația s-a schimbat, trebuie să regândim anumite momente importante, inclusiv ceremoniile”, a spus Yoshiro Mori.

În același timp, Mori a declarat că nu a cerut părerea Comitetului Olimpic Internațional și Comitetului Paralimpic Internațional în privița anulării Jocurilor și a recunoscut că au fost deja vândute biletele pentru ceremoniile de începere și încheiere a celor două competiții.

Editor web: V.M.

Visits: 42

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *