Tim Drone

Ce se întâmplă cu nunțile în România, după 15 mai: Marcel Vela avertizează

Cei mai mulți români și-au anulat nunțile programate pe perioada stării de urgență, dar și în lunile ulterioare. Dacă vrei totuși să te căsătorești, Vela are câteva avertismente.

La fel ca în cazul multor decizii legate de perioada de după 15 mai, autoritățile române nu sunt neapărat sigure de modul potrivit în care să reacționeze. Conform declarațiilor ministrului de internet, autoritățile analizează la această oră dacă românii vor putea să facă nunți în condiții normale după încheierea stării de urgență.

Într-o sesiune de întrebări și răspunsuri desfășurată pe Facebook, Marcel Vela a răspuns mai multor întrebări legate de activitatea noastră de după 15 mai. Ideea generală a fost însă aceeași. Chiar și după încheierea stării de urgență, românii trebuie să fie în continuare ”foarte conștiincioși și foarte responsabili.” Ideea de bază este cât se poate de simplă, ce se întâmplă în continuare, ”depinde de comportamentul nostru, să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni.”

La întrebarea legată de desfășurarea nunților după 15 mai în România, Marcel Vela a insistat pe faptul că se pot desfășura și acum. „Nunţile se pot organiza şi acum, deci vă puteţi căsători în pace şi linişte, dar într-un număr restrâns de persoane, cu 8 persoane, pe perioada stării de urgență (…).Din 15 mai, în funcţie de cum evoluează situaţia epidemiologică, vom lua o decizie în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență legat de numărul de persoane care pot participa la evenimente personale, gen nuntă. (…) Cât și cum va fi o analiză absolut științifică, făcută de către epidemiologi şi infecţionişti, analiză care va fi ulterior evaluată în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă”, a afirmat Vela.

Particularități clare ale modului în care se vor desfășura lucrurile în țara noastră după 15 mai vom afla, din câte se pare, abia pe 14 mai.

„Dacă toate acestea se respectă [restricțiile n.r.], cu siguranță în 14 mai putem avea o analiză optimistă. Dacă nu se respectă și peste două săptămâni numărul de cazuri va fi în creștere, nu putem face o analiză optimistă. Așadar, acest răspuns nu este la mine (…) Cheia este la fiecare dintre noi. Depinde de comportamentul nostru, să mai răbdăm un pic, încă două săptămâni”, a mai spus ministrul.

Visits: 69

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *