Tim Drone

Firea ajută copiii din Capitală să învețe mai ușor: cât de ambițios e noul proiect online al Primăriei

Gabriela Firea este foarte activă în mediul online și profită de Facebook pentru a-și anunțat noile proiecte dintr-un spectru larg de domenii. Cea mai nouă inițiativă a Primăriei Capitalei vizează o platformă online pentru copii.

Printr-un clip postat pe parcursul serii de ieri, Gabriela Firea a anunțat o nouă platformă pentru copii de gimnaziu și de liceu. Este vorba de un site unde copiii vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească și universală.

Noul proiect va fi realizat cu aprobarea Consiliului General al Municipiului București, la inițiativa primarului Gabriela Firea. „În foarte scurt timp voi veni în faţa Consiliului General cu un proiect de hotărâre prin intermediul căruia Primăria Capitalei, în colaborare cu o editură de prestigiu din România, împreună vor pune la dispoziţie tuturor elevilor şi profesorilor din Capitală o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească şi universală”, a explicat Firea, luni, printr-un clip video postat pe pagina sa de Facebook.Este important de reținut că acest site va fi disponibil doar pentru elevii din Capitală, la fel cum s-a întâmplat și cu www.hubproedus.ro. Acesta din urmă însă, în curând, va fi disponibil pentru acces la nivel național, după un upgrade al infrastructurii din spate.

„Această platformă în foarte scurt timp va fi accesibilă tuturor elevilor din ţară, pentru că, acum câteva zile, în cadrul şedinţei de Consiliu General, am propus, iar consilierii au aprobat suma de 100.000 de lei pentru ca serverul hubproedus să fie upgradat, astfel încât să poată să fie accesat de elevi din toată ţara”, a declarat Firea, referindu-se la Hubproedus. În același context, primarul Capitalei a insistat pe faptul că peste 100.000 de elevi din București au accesat deja platforma deschisă din luna martie a acestui an.

„La această platformă de e-learning lucrează activ aproape 1.000 de profesori din Capitală. Ei s-au străduit să organizeze (…) lecţii online audio-video care să completeze programa şcolară, să-i ajute pe preşcolari, pe elevi sau pe studenţi să înveţe mai bine, să reţină materia învăţată şi de asemenea, să participe la aceste lecţii. Ştim cu toţii mult mai bine că atunci când avem interactivitate materia se reţine mult mai simplu”, a concluzionat Firea.

Visits: 32

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *