Tim Drone

SUA aruncă BOMBA. „Dovezi că virusul a fost creat în laboratorul din Wuhan”

SUA aruncă bomba în scandalul provocat de originea noului coronavirus şi spune că are dovezi că acesta ar proveni din laboratorul din Wuhan. 

SUA au ”dovezi semnificative” că noul tip de coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan, China, dar nu au ”certitudinea”, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul de stat american, Mike Pompeo, relatează AFP.

Întrebat despre afirmaţiile mai multor responsabili americani, care nu coincid asupra acestui subiect-cheie, secretarul de stat a dat asigurări că nu există nicio incoerenţă: ”Nu avem certitudinea şi există dovezi semnificative că acesta provine din laborator, aceste afirmaţii sunt adevărate”, a precizat responsabilul american.

Totodată, el a dat asigurări că SUA vor ”folosi toate mijloacele de care dispun pentru a încerca să-i repatrieze” pe cei doi cetăţeni americani arestaţi în Venezuela şi acuzaţi de încercare de ”invadare” a ţării de către regimul Nicolas Maduro, scrie Agerpres.

„Nu există nicio implicare directă a guvernului SUA în această operaţiune”, a subliniat secretarul de stat în cadrul conferinţei de presă. ”Dacă am fi fost implicaţi, s-ar fi întâmplat altfel”, a spus el pe ton ironic.

https://www.dcnews.ro/

Visits: 123

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *