Tim Drone

Accesul la internet și tablete, asigurate de statul român: cine le va primi și când

Într-o intervenție televizată, ministrul Educației Monica Anisie a oferit mai multe detalii legate de facilitatea educației de la distanță pentru elevii din medii nefavorizate.

La aproximativ o lună după ce educația online în România a devenit obligatorie, din cauza pandemiei, Monica Anisie și-a adus aminte de faptul că un procent important dintre copiii români nu au acces la internet sau la vreun dispozitiv pentru a urma acele cursuri de la distanță. Din acest motiv, într-o intervenție la Realitatea TV, ministrul Educației a oferit primele detalii despre un proiect de finanțare pentru persoanele din medii defavorizate.

La câteva ore după ce premierul Ludovic Orban a oferit primele detalii despre achiziția unor tablete pentru copiii cu probleme financiare din România, Monica Anisie a revenit asupra subiectului cu câteva completări.

„Am luat decizia de a utiliza resursele financiare din Fondul de rezervă al Guvernului pentru susținerea achiziției de tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online din cauza că nu au calculatoare sau tablete”, a spus Ludovic Orban, joi seara.

Pe parcursul următorilor doi ani, elevii din medii defavorizate vor beneficia de echipamente și acces la internet pentru școala online. Întregul proiect va fi finanțat din fonduri de rezervă ale Guvernului și se estimează că va ajunge la aproximativ 150 de milioane de lei, conform Mediafax.

„În curând vom ieși cu un plan articulat de măsuri care să vizeze nu numai achiziție de tablete și echipemante. (…) 150 de milioane de lei pentru acești copii de care vorbeam, din mediile dezbavantajate care nu au acces la tehnologie, care cu dificultate au păstrat legătura cu cadrele didactice în această perioadă și în felul acesta ne pregătim pentru că (…) specialiștii în medicină spun că în toamnă va fi un nou val (al epidemiei- n.red.)”, a spus, joi seara, la Realitatea TV, Monica Anisie.

Este important de reținut că banii din spatele tabletelor respective nu vor ajunge la copii sau la părinții acestora. În schimb, întregul proces de achiziție va fi centralizat la nivel guvernamental. „Vom transmite către inspectoratele școlare acele echipamente pe care le vom achiziționa.Vor avea și internat și laptop sau tabletă”, a spus sursa citată.

În urma unui raport care se pare că a ajuns de curând în fața ochilor ministrului, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la mijloace tehnologice de învățare online.

Visits: 51

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *