Tim Drone

Reguli de functionare a cabinetelor stomatologice dupa data de 15 mai

Din 15 mai cabinetele stomatologice vor putea primi pacienți și pentru alte probleme decât cele urgente. Vor exista însă o serie de reguli.

Va fi cu siguranță, spun medicii, un flux cel puțin triplu de pacienți, timp de câteva săptămâni, pentru că mulți aveau tratamente în curs, ce nu mai pot fi amânate.

Intervențiile dentare implică însă, și un mare risc, dacă în cabinet ajunge un pacient infectat, dar fără simptome. Colegiul Medicilor Stomatologi a emis deja o serie de recomandări, care ar trebui aplicate de toate cabinetele din țară.

O imagine cel puțin stranie, de care probabil n-aveau nevoie cei care se tem de dentist. Medicul în combinezon lucrează atent pe canale, purtând o mască de risc biologic. Pacientul nu e infectat, dar e singura cale de a bloca 100% aerosolii încărcați cu salivă.

Dragoș Popescu, medic stomatolog„Încă suntem în situația în care efectuăm doar urgențe stomatologice și avem același protocol rigid până pe data de 15. După data de 15 virusul nu dispare, riscul rămâne, însă vom avea dreptul să facem mai multe manopere.”

 

Visits: 54

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *