Tim Drone

Declarații importante de la MAI! Ce reguli apar pentru români din 15 mai

Ludovic Orban a convocat astăzi Comitetul Național pentru Situații de Urgență. La ora 20:00 acesta a făcut noi precizări la sediul MAI. Ce spune premierul despre următoarea perioadă?

Declarații importante de la MAI!

Premierul Ludovic Orban a spus în cadrul ședinței că interacțiunile între oameni începând de mâine se vor înmulții. Așadar, acest lucru va presupune o responsabilitate suplimentară pentru cetățeni. Totodată afirmă că riscul de infectare va crește după ridicarea acestor restricții. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă românii începând de mâine va fi purtarea măștii de protecție pentru a limita cât mai mult posibil riscul unei noi explozii a epidemiei. Totodată, se vor relua și o serie de activități sportive, individuale.

Marcel Vela a anunțat joi că a fost adoptată o nouă Ordonanță

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a precizat că a fost adoptată o nouă Ordonanță de Urgență. Totul pentru modificarea și completarea a mai multor acte normative cu incidență în domeniul managementului. Așadar, începând cu data de 15 mai vor înceta efectele stării de urgență. Vela a mai precizat și că pericolul de infectare cu noul virus încă există.

”Urgenţa adoptării acestui proiect ţine cont de faptul că în 15 mai încetează efectele decretului prezidenţial numărul 240/2020 de prelungire a stării de urgenţă pe teritoriul naţional. În acest context, obiectivul pentru care acesta a fost instituit, de refacere a stării de normalitate provizorie, trebuie urmărit în continuare, dat fiind că pericolul de răspândire a noului coronavirus există în continuare. Astfel, prin prezentul proiect de act normativ propunem modificarea unor acte normative cu incidenţă în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă şi a protecţiei civile, cum sunt Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 21/2004, respectiv Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 1/2014”, a declarat Marcel Vela, potrivit news.ro

Visits: 41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *