Tim Drone

Trucuri în browser: cum navighezi pe internet în Chrome, Firefox și Edge pe tot ecranul – Full Screen

Fiecare browser de internet modern suportă navigarea în modul ecran complet sau full screen. În acest material voi detalia procesul pentru Chrome, Firefox și Edge.

Navigarea pe internet în modul ecran complet este o noțiune foarte veche, introdusă încă de la primele versiuni de Internet Explorer. Chiar dacă s-ar putea să nu o folosești foarte mult la ora actuală sau, mai mult decât atât, să știi că există, s-ar putea să-ți facă viața destul de ușoară, mai ales dacă îți desfășori cea mai mare parte a activității de peste zi în online.

Ideea de bază este simplă. Când activezi modul ecran complet, scapi de toate distragerile care vin la pachet cu utilizarea unui PC sau Mac. Nu mai vezi icoane care să-ți aducă aminte de ceva, nu mai există bară de start, nu îți mai afectează nimic abilitatea de concentrare, dacă ignori cantitatea imensă de reclame de pe internet.

Trecând însă peste detaliile de fond, dacă vrei să activezi modul full screen sau ecran complet în browserul tău favorit, pașii sunt similari. Chiar și așa, îi voi detalia pentru Google Chrome, Mozilla Firefox și Microsoft Edge.

Pentru a naviga pe internet fără distrageri în Chrome, cu fereastra de navigare ocupând întregul ecran, fă un click în colțul din dreapta sus pe cele trei buline. La secțiunea de zoom din meniul principal, apasă în partea dreapta pe dreptunghiul făcut din patru săgeți. Din taste, poți obține același rezultat apăsând pe F11 sau FN+F11 pe PC. Pe Mac, combinația de taste este CTRL + CMD + F. Pentru a ieși din modul de navigare full screen apasă pe aceeași combinație de taste de mai sus. Uneori s-ar putea să revii la normal și cu tasta Esc, dar nu este sigur.

În Firefox, trebuie să apeși pe cele trei liniuțe din dreapta sus pentru a accesa meniul principal și să apeși pe săgeata în două direcții de la secțiunea Zoom pentru Full Screen. În Microsoft Edge, accesezi meniul din spatele celor trei puncte din dreapta sus și apeși pe săgeata în două direcții de la secțiunea zoom. Utilitatea combinațiilor de taste menționate mai sus este identică indiferent de browserul pe care îl ai deschis pe PC sau Mac.

ecran complet Chrome Firefox

Visits: 44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *