Tim Drone

Poate fi sancționat Mihai Bendeac pentru faptul că a ascuns că a avut coronavirus? Ce spun autoritățile

”Am avut COVID-19!” Aceasta este declarația bombă a lui Mihai Bendeac. Nu s-a testat, nu a anunțat la DSP sau la 112, ci a așteptat în izolare să-i treacă de la sine. Poate fi sancționat pentru faptul că a ascuns că a avut coronavirus? Ce spun autoritățile.

Mihai Bendeac și familia lui au avut coronavirus: ”Ne-am infectat la înmormântarea bunicului. În cinci minute aveam toate simptomele”, a mărturisit actorul, râzând, în episodul special, iUmor – Povești din carantină, de la Antena 1, scrie click.ro.

Mihai Bendeac

Acesta a povestit că nu doar el s-a luptat cu boala, ci întreaga familie, fiecare cu simptome și durată a infecției diferite. Mătușa și unchiul au ajuns la spital, iar părinții, fratele și el se pare că s-au tratat acasă, deși s-au simțit rău.

”Fratele meu doar a tușit, eu, mama și tata am avut simptome: dureri musculare, stare de oboseală, fără gust și miros. Pe mine m-au ținut 48 de ore, dar pe ai mei 8-9 zile. Ce m-a frapat pe mine e că eram absolut normal, iar în decurs de cinci minute aveam toate simptomele”, a dezvăluit Bendeac, spre uimirea tuturor.

Mai târziu a revenit și a spus că nu a făcut testul de coronavirus, însă, s-a testat într-un alt mod, în timp ce se filma: pentru imunitate. S-a înțepat în deget, a pus sânge pe testul respectiv, după care a aflat că are anticorpi dezolvatați pentru COVID-19.

Ceea ce înseamnă că a fost infectat, ia acum a căpătat imunitate în fața virusului.

Dar, poate fi el sancționat pentru faptul că a ascuns că a avut coronavirus?

Surse din cadrul Ministerului de Interne ne-au explicat faptul că în lipsa unui test de coronavirus, făcut la spital, nu există dovada că el a fost infectat.

Asfel că nici nu se pot lua măsuri legale împotriva lui. În plus, Mihai Bendeac a precizat faptul că în toată perioada a stat izolat în acasă.

”Dacă știi că ai, adică testul este pozitiv și pleci din spital, spre exemplu, atunci se întocmește dosar penal zădărnicirea combaterii bolilor. Singura metodă prin care poți fi sigur că ai COVID-19 este testarea. Nu doar că așa crezi că ai. Dacă unchiul și mătușile lui ar fi fost internați s-ar fi făcut anchetă epidemiologică, prin care s-ar fi stabilit relaționarea până la săptămâni, luni în urmă și s-ar fi ajuns la el și la familia lui”, ne-au explicat sursele noastre.

DSP București ar fi trebuit să facă ancheta epidemiologică

Am solicitat încă de ieri, 17 mai, un punct de vedere de la DSP București, instituția abilitată să facă anchete epidemilogice, însă până acum nu am primit un răspuns.

”Le-am cerut coegilor să verifice istoricul epidemilogic de la Biserica ”Sf. Dumitru” și vă vom spune ce s-a întâmplat acolo” ne-a promis directorul DSP București Oana Nicolescu, instalat în funcție pe 5 mai.

Mihai Bendeac este convins că el și familia lui s-ar fi infecat în timpul slujbei de înmormântare, care a avut loc înaintea stării de urgență, chiar de la preoții Bisericii ”Sf. Dumitru”, din Capitală, unul dintre focarele de la începutul pandemiei.

Pe 25 martie, deja se aflase că șase persoane de aici, inclusiv femeia de la lumânări, aveau COVID-19, iar un părinte era internat.

Visits: 13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *