Tim Drone

Sondaj: PNL continuă să fie pe primul loc în preferințele alegătorilor

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a dat publicității cea mai nouă cercetare de tip OMNIBUS.

Sondajul realizat a fost realizat în ultima parte a Stării de urgență (4-14 mai) și arată o situație politică complicată. PNL și-a accentuat scăderea dar continuă să fie pe primul loc în preferințele alegătorilor, PSD și-a consolidat poziția, în timp ce USR-PLUS pare că stagnează, scrie stiripesurse.ro.

Dacă în ianuarie-februarie cei de la PNL aveau 38%, în aprilie liberalii au scăzut spre 34%, iar mai au ajuns la cota 32. De partea cealaltă, PSD avea 27% în ianuarie februarie, în timp ce în aprilie a urcat la 29% pentru ca în mai să stagneze.

În partea a II-a a clasamentului se remarcă un pluton foarte apropiat din punctul de vedere al procentelor pe care le-ar putea obține dacă acum ar avea loc alegerile locale. Pro România se menține în continuare pe o poziție bună și are perspective bune să urce, PMP se consolidează ca un partid care nu prea are cum să nu facă pragul electoral, UDMR își ia votul tradițional din partea comunității maghiare, iar surpriza vine din partea ALDE care revine.

În ce privește personalitățile politice – se remarcă o scădere a președintelui Klaus Iohannis pe fondul asumării directe a gestionării crizei coronavirus, dar și ușoară creștere în dreptul personalităților din opoziție.

În ce privește un eventual vot pentru alegerile locale, rezultatele sunt acestea:

PNL – 32%

PSD – 29

Alianța USR-PLUS – 13%

Pro România – 6%

ALDE – 5%

PMP – 5%

UDMR – 5%

Alții – 5%

Sondajul a fost realizat în perioada 4-14 mai pe un eșantion de 986 de respondenți prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interview), cu o marjă de eroare de 3,1% și un nivel de încredere de 95%.

Interesantă este și consolidarea a două partide care deși se situează sub pragul electoral, Partidul Ecologist Român – PER și Partidul Puterii Umaniste social-liberal – PPUSL, pentru a III-a oară consecutiv sunt evidențializate:

.

Visits: 26

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *