Tim Drone

Decizie de ultimă oră, anunțată de Marcel Vela! Ce se întâmplă acum cu granițele României

Ministrul de Interne, Marcel Vela a făcut un anunț de ultimă oră despre granițele din România. Ministrul a declarat că încă cinci puncte de frontieră din România vor fi redeschise. Când se va întâmpla acest lucru?

Marcel Vela, decizie de ultimă oră: Încă cinci puncte de frontieră vor fi deschise

Ministrul de Interne a anunțat că de mâine în urma discuțiilor purtate cu Poliția de Frontieră din Ungaria se va putea intra în țară și prin punctele: Cenad, pe Turnu, pe Salonta, pe Valea lui Mihai și pe Urziceni. La momentul actual se intră în țară doar pe la vama Nădlac și Nădlac 2, pe Vărșand, pe Borș și Petea.

„(…) După discuția de astăzi avem posibilitatea să deschidem pe încă cinci puncte. (…) De mâine, dacă ne înțelegem și sper să ne înțelegem în urma discuțiilor de astăzi, se va putea intra pe Cenad, pe Turnu, pe Salonta, pe Valea lui Mihai și pe Urziceni. În acest mod, evident că fluxul de mașini chiar dacă vine pe fluxul din Ungaria într-un mod organizat, pe interval de timp, în acest sens se poate bifurca pe 10 direcții, ceea ce este foarte bine, că scade presiunea pe Nădlac 1 și Nădlac 2”, a declarat Marcel Vela.

marcel vela, ministru de interne, anunt, granitele romaniei

Marcel Vela, decizie de ultimă oră: Încă cinci puncte de frontieră vor fi deschise

Marcel Vela a mai specificat că va fi permis și transportul persoanelor cu autocare. În acest sens, prin Ungaria se va stabili un culoar doar pentru microbuze și autocare. Mai mult, acest traseu spre deosebire de cel stabilit pentru autoturisme ar urma să fie deschis 24 de ore din 24.

„Ieri s-a decis că este posibil și transportul de persoane în zona internațională…Dacă se deschide acest transport de persoane scade presiunea cu autoturismele, partea maghiară este deschisă la dialog, să stabilim un culoar doar pentru microbuze și autocare. Acest traseu să fie deschis, spre deosebire de cel pentru autoturisme 24 din 24 de ore. Un autocar ar cuprinde ca volum de pasageri cel puțin 10 autoturisme. Presiunea care vine pe punctul de trecere a frontierei va fi foarte redus și vom încuraja acest transport cu autocare sau microbuze care va fi organziat indiferent de oră”, a mai spus Vela.

Șefii Poliției de Frontieră din România și Poliției de frontieră din Ungaria urmează să se întâlnească miercuri pentru a stabili noile reguli pentru tranzitarea Ungariei și intrarea în România.

Visits: 30

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *