Tim Drone

Turcan: Raportul privind starea de urgenţă va fi finalizat, sperăm noi, până la finalul săptămânii viitoare

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că raportul privind toate acţiunile instituţionale desfăşurate de Guvern pe perioada stării de urgenţă urmează să fie finalizat până la sfârşitul săptămânii viitoare pentru a fi prezentat Parlamentului.

Raluca Turcan

Ea a făcut precizarea după ce premierul i-a solicitat să coordoneze procesul de elaborare a documentului.

„Da, domnule prim-ministru, este necesar să concretizăm toate acţiunile instituţionale într-un raport privind starea de urgenţă. Dacă plecăm cu o analiză comparativă între România şi alte ţări care au intrat odată cu noi în această criză sanitară mondială, putem vedea că evoluţia României a fost una net superioară. Acest lucru este datorat unui efort comun între autorităţile publice, societate civilă, companii şi un respect deosebit din partea oamenilor faţă de măsurile adoptate de Guvern privind distanţarea socială şi regulile sanitare, şi de aceea vom finaliza, sperăm noi, până la finalul săptămânii viitoare acest raport”, a declarat Raluca Turcan, joi, în cadrul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

Vicepremierul a explicat că raportul va fi direcţionat pe trei mari paliere şi anume ordonanţele de urgenţă ale Guvernului, ordonanţele militare, măsurile specifice ale ministerelor.

„Toate acestea, într-un context dificil, să nu uităm că am avut stocuri zero, un Parlament ostil, instituţii slăbite, deprofesionalizate şi insuficient populate cu oameni profesionişti şi lucrul acesta se va reflecta foarte bine în analiza pe care o vom face”, a completat Turcan.

Visits: 31

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *