Tim Drone

De ce vei merge în vacanță în Grecia în 2020: românii au un statut privilegiat

Grecii au făcut față foarte bine pandemiei și s-au grăbit să-și deschidă granițele pentru turism, se pare însă că această relaxare nu se aplică turiștilor din orice țară.

În cazul în care te gândeai la vară să mergi în Grecia, este bine de știut că vei avea această posibilitate și vei fi privilegiat, ca român. Nu se întâmplă des ca România să fie trecută pe listă cu excepții pozitive, dar exact asta au făcut autoritățile de la Atena.

Oficialii greci au publicat o listă cu 19 țări din care vor primi turiști în această vară. Criteriul principal al alegerii acelor țări a constat în răspunsul la pandemie și punctul în care se află acum în combaterea infecțiilor cu coronavirus. România se pare că s-a descurcat suficient de bine încât să se numere printre cele 19 țări, alături de Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează site-ul greekcitytimes.com, preluat de Agerpres.

Anunțul pe marginea acestui subiect a fost făcut miercuri de ministrul elen al Turismului, Harry Theoharis. Într-o conferință cu subiectul ”Repornirea turismului” este detaliat foarte clar faptul că, începând cu 15 iuni, grecii își vor redeschide granițele pentru turiști. În prima etapă, al cărei termen nu este cunoscut, discutăm exclusiv de țări alese ”pe criterii epidemiologice”. Ca o notă foarte importantă, Theoharis a declarat că turiştii care vin în Grecia nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

Peste 500 de plaje din Grecia au fost redeschise pentru greci începând sâmbătă. Gestul cu pricina a fost făcut într-o manieră cât se poate de bine gândită, în speranța găsirii unui echilibru între revitalizarea turismului și asigurarea măsurilor de prevenire a infecțiilor cu Covid-19.

Autorităţile au impus respectarea măsurilor de distanţare fizică pe plajă, noile norme precizând şi distanţa minimă dintre umbrele. Pe o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi va fi permis accesul al cel mult 40 de persoane, iar între tijele umbrelelor trebuie să fie cel puţin patru metri.

Ca referință, produsul intern brut al Greciei depinde în proporție de 30% de turism. În consecință, nu-și permit să amâne deschiderea granițelor pentru foarte mult timp.

Visits: 15

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *