Tim Drone

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce acuzații grave i se aduc

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații Curții de Apel Iași. Aceeași măsură a fost luată și pentru un fost arhimandrit, Sebastian Jitaru. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, arestat preventiv

Vineri după-amiază, magistrații Curții de Apel Iași au decis ca fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă și fostul arhimandrit, Sebastian Jitaru să fie arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia instanței poate fi atatcată, iar avocatul lui Corneliu Onilă, Liviu Bran, a anunţat deja că va ataca soluţia.

Acuzațiile care i se aduc fostului episcop de Huși sunt de agresiune sexuală în formă continuată cu un minor. De asemenea acesta mai este cercetat și pentru viol.

Arhimandritul Sebastian Jitaru, este acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi de trei infracțiuni de viol.

Corneliu Onilă a fost reţinut joi pentru 24 de ore de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi, într-un dosar privind infracţiunea de act sexual cu un minor, potrivit Antena3.

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce acuzații grave i se aduc

Fostul episcop de Huşi, Corneliu Onilă, arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce acuzații grave i se aduc

Corneliu Onilă șantajat cu o înregistrare cu conținut sexual

Anchetatorii au cerut redeschiderea dosarului în vara anului trecut care inițial fusese clasat din lipsă de probe. Dosarul a fost iniţial deschis după declanşarea scandalului în care au fost implicaţi fostul episcop şi alţi trei preoţi, care l-au şantajat pe Onilă.

Corneliu Onilă a fost episcop de Huşi până în august 2017. Sebastian Jitaru, unul dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe fostul episcop de Huşi, a fost audiat. Acesta din urmă a fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi. El l-a șantajat pe episcopul de Huși cu o înregistrare în care Onilă apare în timp ce întreținea relații sexuale cu un tânăr preot, cerând la schimb postul de episcop-vicar al Episcopiei Huşilor.

Visits: 23

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *