Tim Drone

10 ani fără Jean Constantin. Copilul de suflet al actorului are grijă de „Caliopi”, celebra barcă a lui Ismail

Pe 26 mai 2010 se stingea regele comediei de pe micul ecran. Jean Constantin dăinuie și acum în amintirile și în inimile oamenilor, prin intermediul nenumăratelor filme în care a jucat cu talent uriaș. Astăzi, la zece ani de la moartea maestrului, Ionuț Galani îi aprinde o lumânare celui care i-a lăsat ca moștenire barca sa de suflet, Caliopi, scrie click.ro.

Jean Constantin

Foto: cinemagia.ro

Jean Constantin, pe numele său real Constantin Cornel Jean, a fost considerat „maestrul comediei” sau „un actor român de film, estradă, radio, televiziune, scenă, voce și vodevil, care a excelat în roluri comice” așa cum este descris pe site-urile de filme. Ismail din „Toate pânzele sus”, Patraulea din „B. D.”-uri și alte zeci de roluri i-au adus renume și adulația fanilor. Născut la Techirghiol, cu rădăcini grecești din partea mamei născute la Salonic, „Jenică”, așa cum îl alintau colegii, a jucat în peste 80 de filme și a fost nelipsit de la Revelioanele pe care le savuram în anii comunismului.

Pe data de 26 mai 2010, după 57 de ani de activitate, Jean Constantin s-a stins. Avea 83 de ani, iar problemele de la inimă i-au adus sfârșitul. Au rămas în urma lui multe amintiri frumoase, respectul colegilor de breaslă, filme bune difuzate și acum pe posturile de televiziune, dar și obiecte cu valoare sentimentală.

Este vorba despre o barcă, pe care maestrul o botezase pe-atunci „Caliopi”, ca pe mama sa. Caliopi există și astăzi și a fost moștenită de artistul Ionuț Galani, băiatul „de suflet” al lui Jean Constantin, pe care îl știa de pe vremea când era copil.

Ionuț Galani

„Barca are o valoare sentimentală pentru mine. Mi-a lăsat-o mie pentru că eu eram pentru marele actor ca şi copilul său. Iniţial, m-am gândit să o reabilitez şi să o expun în Portul Tomis, acolo unde o ţinea Jean, dar apoi m-am gândit că este mai bine să o duc pe Lacul Siutghiol şi să mă plimb cu ea până la Insula Ovidiu“, a mărturisit, pentru adevarul.ro, Ionuţ Galani. A dus-o la Tulcea, unde barca de patru locuri şi cu un motor de 50 cai putere a devenit sigură pentru a fi lansată la apă.

Visits: 14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *