Tim Drone

Scandalul termometrelor a speriat magazinele alimentare. Angajat: „Temperatura nu se mai ia, când s-a făcut, ne-a sărit lumea în cap!”

Starea de alertă a devenit, de fapt, o stare de relaxare în magazinele alimentare. Mai nou, aveți toate șansele ca atunci când mergeți la cumpărături să nu vă mai întâmpine niciun angajat al unității respective care să facă triajul epidemiologic al clienților sau care să le interzică celor care nu au mască de protecție accesul în supermarket. O echipă Digi 24 a mers prin mai multe magazine pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile luate de autorități în starea de alertă, dar și cât de expuși dacă mergem la cumpărături!

Cristian Popa, jurnalist Digi24: „Intrăm în primul supermarket cu gândul că suntem în continuare în stare de alertă și suntem departe de viața de dinaintea declanșării pandemiei, dar… surpriză! Am intrat, dar nu ne-a întrebat nimeni de temperatură, de mască, absolut deloc! 

Ne-am plimbat prin tot centrul comercial în încercarea de a fi cât mai vizibili, dar chiar și așa nu a fost nimeni interesat să ne ia temperatura. Ne-am îndreptat apoi spre zona de alimente, unde sunt cei mai mulți clienți.

Nici aici nu ni s-a luat temperatura, nu ne-a întrebat nimeni. Dacă ne uităm, vedem foarte mulți oameni care nu au mască sau orice altceva pentru protecție.

Am mers apoi de la un supermarket, la altul, iar situația nu s-a schimbat cu nimic. Triajul epidemiologic a dispărut, așa că fiecare este liber să facă ce vrea.

În puține unități de alimentare, în momentul în care am intrat, angajații s-au sesizat și ne-au atras atenția că masca este obligatorie.

Am intrat și în acest magazin și la fel, nu ne-a întrebat nimeni dacă avem mască, dacă nu avem!

Camera ascunsă. Discuție reporter – angajat magazin:

– Sărutmâna, mască?

– Dacă aveți să o puneți, dacă nu, vă invit afară din magazin!

– Temperatura?

– Nu se mai ia! Doar masca?

– Da!

***

Aflăm că și măsurile de prevenție s-au relaxat. Angajații care ne opreau, în timpul stării de urgență, cu termometrul la intrare în magazinul alimentar au dispărut.

Camera ascunsă. Discuție reporter – angajat magazin: 

– Auziți, nu se mai ia temperatura? Nu ne mai întreabă nimeni de măști?

– V-am văzut că ați intrat, dar nu am mai strigat după dumneavoastră! Masca este obligatorie!

– Dar temperatura? Nu se mai ia?

– Nu! Ne-au zis că nu!

– Așa v-au anunțat?

– Da! Ne-au anunțat!

*** 

– Nu se mai ia temperatura?

– Când s-a făcut… a sărit lumea în cap! Acum…

– E mai periculos acum?

– Nu știu ce să vă spun!

***

– Auziți, dar nu se mai ia temperatura?

– Nu! Voiați să știți cât aveți?

– Da!

– Cel puțin la noi în magazin nu s-a luat niciodată. Decât cu mască. Dar nu respectă nimeni!

Conform ordinului comun emis de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, pe perioada stării de alertă se impune în continuare purtarea măștii de protecție, dar și efectuarea triajului epidemiologic.

Editare web: Luana Păvălucă

Visits: 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *