Tim Drone

Bacalaureat 2020. Înscrierile se fac în perioada 3-10 iunie pentru sesiunea de vară. Cum arată calendarul examenelor

În urmă cu o săptămână, Ministerul Educației și Cercetării a aprobat lista ce include calendarul de desfășurare a examenele de Evaluare Națională 2020, precum și pentru Bacalaureat. Înscrierile la examenul de Bacalaureat 2020 încep de mâine, 3 iunie.

Bacalaureat 2020. Cum arată calendarul examenelor pentru acest an

Calendarul examenului de Bacalaureat 2020, precum și condițiile de desfășurare de care elevii și cadrele didactice trebuie să le aibă în vedere a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării. Condițiile din acest an sunt unele cu totul speciale, dată fiind situația actuală creată de izbucnirea pandemiei de COVID-19. Ordinul emis de Monica Anisie a fost publicat oficial în Monitorul Oficial.

Datele examenelor de Bacalaureat. Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu

Datele examenelor de Bacalaureat. Foto: Inquam Photos/ Bogdan Danescu

Mâine încep oficial înscrierile la probele de Bacalaureat 2020. Elevii trebuie să completeze și să depună fizic (prin poștă) sau să trimită în format electronic o cerere cu care să se înscrie în examen, scrie edu.ro. Fișa de înscriere poate fi descărcată de aici, spre a fi trimisă completată, în variantă electronică.

Înscrierile sunt programate în perioada 3-10 iunie. Iată cum arată calendarul examenelor.

  • 11-17 iunie: Evaluarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 22 iunie- Proba scrisă la limba și literatura română
  • 23 iunie- Proba scrisă la limba și literatura maternă
  • 24 iunie- Proba obligatorie a profilului (proba scrisă)
  • 25 iunie- Proba la alegere a profilului și specializării (proba scrisă)

Elevii care se află în izolare sau cei confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au diferite afecțiuni cronice sau cei care prezintă un risc crescut de infecție/de a dezvolta complicații asociate infecției Sars-CoV-2 vor susține probele pentru examenul național de Bacalaureat conform unei proceduri speciale, elaborate de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății.

Examenul național de Bacalaureat 2020 se va desfăşura în conformitate cu prevederile Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat – 2011 (aprobată prin ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.799/2010), şi cu prevederile ordinului de ministru.

Visits: 16

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *