Tim Drone

Roman: Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament. O OUG ar fi atacată de Avocatul Poporului la CCR

Impozitarea pensiilor speciale trebuie făcută în Parlament, în cazul în care o ordonanţă de urgenţă a Guvernului ar fi atacată de Avocatul Poporului la CCR, a afirmat miercuri liderul deputaţilor PNL, Florin Roman.

Florin Roman

Atenţionat într-o conferinţă de presă asupra faptului că Guvernul ar putea da o OUG privind impozitarea pensiilor speciale, Roman a spus: „Am luat în calcul toate variantele. (…) Teoretic este posibil dar, având în vedere precedentul că Avocatul Poporului nu este Avocatul Poporului, ci este avocatul PSD-ului, noi aşteptăm ca orice ordonanţă să fie atacată de Avocatul Poporului la CCR. Din acest motiv, deocamdată nu am apelat la acest instrument.

El a amintit că, la ora actuală, amendamentul PNL privind impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale „este blocat la Comisia de buget finanţe”.

„Pur şi simplu nu vor să-l voteze. Deci domnul Ciolacu şi PSD mint. Dacă vrem să eliminăm pensiile speciale, ele pot fi eliminate doar aşa cum au fost introduse – prin lege în Parlament”, a spus Roman la Parlament, scrie Agerpres.

El a adăugat că, dacă toate demersurile vor eşua în Parlament, PNL va apela la alte instrumente.

„Luăm în calcul inclusiv varianta angajării răspunderii Guvernului sau a unei ordonanţe, după ce am finalizat integral procedurile parlamentare. (…) Dacă într-o lună de zile nu vor rezolva această problemă, înseamnă că nu vor să o rezolve, şi atunci Guvernul mai are două instrumente de atac. (…) OUG, din punctul nostru de vedere, va fi atacată la CCR de sluga PSD-ului, doamna Renate Weber”, a spus Roman.

Visits: 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *