Tim Drone

Se întrezărește un nou tip de CONCERT? Care dintre artiștii români participă la el

Muzica se ascultă oricând, în orice context, este cea care trăiește în fiecare dintre noi, care schimbă mentalități și ne ajută să trecem mai ușor peste o perioadă dificilă. Iar artiștii sunt nerăbdători să-și întâlnească publicul, să urce pe scenă și să creeze show-uri speciale pentru cei care îi urmăresc și îi admiră. Acest lucru se întâmplă peste tot în luime, pe fondul pandemiei. Bineînțeles că și în România. Și, deși pare că nu există soluții, uneori se pot găsi.

Iată că Global Records prezintă THE CONCERT drive-in, cel mai mare concert drive-in din România. Astfel, pe 19, 20 și 21 iunie, în parcarea principală de la Romexpo, artiștii urcă pe scenă pentru acest mare și să zicem atipic concert.

Variante importante pentru revenirea la normal

O serie de concerte drive-in au avut deja loc în Danemarca, Suedia și Germania. Show-urile live vor continua să bucure publicul și în perioada pandemiei, după cum a anunțat în luna mai Live Nation – cel mai mare promoter de concerte pe plan international. Care va testa evenimentele drive-in și concertele cu public restrâns, considerând că aceste variante sunt foarte importante în procesul de revenire la normalitate.

În contextul incert al evoluției pandemiei de coronavirus, piața de concerte rămâne unul dintre cele mai afectate segmente de business. Soluțiile propuse de Live Nation pe lunile ce urmează sunt concertele de tip drive-in, la care cumpărătorii de bilete vor putea participa din mașini, festivalurile cu public restrâns și recitalurile susținute de artiști online, de acasă. „Indiferent dacă se va întâmpla în Arkansas sau într-un alt stat unde vom putea acționa în siguranță, din punct de vedere social și politic, vom organiza show-uri și concerte cu capacitate redusă, deoarece putem să ne încadrăm matematic în niște limite. Există o mulțime de artiști grozavi care pot vinde o arenă, dar vor ține concerte în 10 teatre sau cluburi mai mici în contextul dat. Observăm o mulțime de artiști care vor să revină pe scenă imediat ce vor putea face asta în siguranță”, a declarat CEO-ul Live Nation Michael Rapino, potrivit Rolling Stone.

Aplauzele vor fi înlocuite de sunetul claxonului

În contextul actual, pentru respectarea măsurilor de distanțare socială, fanii vor putea urmări artiștii și concertele care le-au lipsit în toată această perioadă, live, într-un mod inedit, din mașină. Fanii sunt așteptați să petreacă 3 seri speciale alături de următorii artiști: 19 iunie – Alina Eremia, Antonia, Carla’s Dreams, Roxen; 20 iunie – INNA, Irina Rimes, The Motans; 21 iunie – Azteca & IAN, Killa Fonic, Nane, Oscar. Accesul în cele trei zile se va face începând cu ora 19:00.

Biletele (disponibile pe iabilet.ro) sunt puse în vânzare per mașină. Cei care își doresc să participe la eveniment trebuie să țină cont de faptul că în fiecare mașină sunt permise maximum 4 persoane care fac parte din aceeași familie. De asemenea, aceștia vor putea asculta concertele prin intermediul sistemului audio din mașina personală, pe o frecvență care va fi comunicată la fața locului, iar aplauzele vor fi înlocuite de data aceasta de sunetul claxonului. Poate că nu este cea mai fericită modalitate de a participa la un concert, dar reprezintă, totuși, un pas către normalitate…

Visits: 23

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *