Tim Drone

Iohannis, de Ziua Mondială a Mediului: Trebuie să punem capăt fenomenului defrişărilor ilegale

Preşedintele Klaus Iohannis trage un semnal de alarmă privind defrişările ilegale din România şi face apel la toţi cetăţenii să participe la programele de reîmpădurire, mesaj dedicat Zilei Mondiale a Mediului.

Klaus Iohannis

„Trebuie să punem capăt fenomenului defrişărilor ilegale şi să ne implicăm cu toţii în programele naţionale de reîmpădurire a României! Este nevoie să acţionăm concret pentru reducerea emisiilor de carbon, învăţând astfel să trăim în armonie cu mediul înconjurător”, arată şeful statului într-un mesaj transmis de Administraţia Prezidenţială.

El afirmă că „problemele de mediu cu care se confruntă astăzi România reclamă o acţiune hotărâtă din partea tuturor autorităţilor responsabile pentru a combate poluarea, defrişările ilegale şi contaminarea cu deşeuri”.

„România are o bogăţie naturală extraordinară, cu păduri seculare, specii de animale rare şi habitate dispărute din alte părţi ale Europei. Pentru a păstra toate aceste bogăţii, avem nevoie, mai mult ca oricând, de strategii eficiente, de legislaţie coerentă, de administrarea responsabilă a resurselor naturale, de sprijinirea industriilor nepoluante şi tot ce ţine de economia verde”, mai adaugă preşedintele.

În acest sens, face apel la educaţia ecologică şi implicarea civică.

„Ca întotdeauna, susţin iniţiativele dedicate conservării calităţii mediului şi utilizării raţionale a resurselor naturale. Cu această ocazie, le mulţumesc, astăzi, tuturor celor care s-au implicat activ în toţi aceşti ani în domeniul ecologic, cu rezultate benefice pentru societatea noastră, şi îi îndemn să meargă mai departe pe acest drum”, afirmă Iohannis, scrie Agerpres.

Visits: 9

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *