Tim Drone

Cum poate fi salvată Dacia cu bani de la stat: rețeta succesului poate fi acest model

Dacia a ratat startul în piața mașinilor electrice. Acum, toată atenția e pentru 2021, când producătorul de la Mioveni va avea pe piață modelul Spring, cu un preț estimativ de sub 20.000 de euro. Vestea mai bună a venit însă din Germania.

În Europa, Dacia a înregistrat un succes considerabil cu Duster și Sandero. Cel din urmă va fi actualizat curând. Însă cea mai așteptată mașină e, de fapt, Spring. Va fi primul automobil electric al producătorului, chiar dacă e în mare parte bazat pe Renault K-ZE vândut cu destul de mare succes în China.

O veste și mai bună a venit recent din Germania. Ca să stimuleze industria auto, dar și să reducă poluarea din orașe, Germania a decis să dubleze stimulentele oferite cumpărătorilor care aleg mașini electrice. Asta înseamnă 9.000 de euro pentru mașini care costă mai puțin de 40.000 de euro. Dacia Spring, după cum vezi, intră la fix aici.

Pe de altă parte, programul Rabla Plus era deja la fel ca ce face Germania acum. Doar că modelul Spring încă nu-i pe piață ca să profiți în 2020 de prima de aproape 10.000 de euro acordată în România.

Dacia ar avea succes fix datorită prețului

Modelul Spring de la Dacia nu-i nici Tesla, nici BMW, dar e ieftin. Astfel, și-ar putea asigura o cotă de piață în România și Europa pentru cei care vor o mașină nouă, dar n-ar da atât de mult pe-una electrică. Cu subvenție de la stat, decizia e însă mai ușor de luat.

România se poate inspira, pentru Rabla Plus 2021, de la Germania. Pe lângă dublarea stimulentului, Germania a decis ca cei care cumpără mașini noi să beneficieze de o reducere a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la 16% de la 19%, conform Automotive News.

Ca statistică, în 2019, mașinile electrice au reprezentat 1,8% din înmatriculările de autoturisme noi în Germania. Mașinile diesel și pe benzină au reprezentat 32%, respectiv 59,2%. Mașinile hibride au reprezentat 6,6% din înmatriculări. Astfel, Dacia Spring ar avea loc de creștere atât pe piața locală, cât și pe piețele mari din Europa.

Visits: 54

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *