Tim Drone

“Nu ne place, chiar dacă…”. Cum se va SCHIMBA Facebook

Acestea sunt doar câteva dintre reperele unui anunț făcut recent de Mark Zuckerberg. Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că ar putea implementa noi politici de conținut ca urmare a postărilor președintelui american, Donald Trump. Zuckerberg a mai anunţat că va analiza schimbări ale politicii referitoare la conţinut care a permis companiei să menţină postări controversate publicate de preşedintele american Donald Trump în timpul demonstraţiilor recente declanşate în urma morţii bărbatului de culoare George Floyd, la arestarea sa de către poliţişti din Minneapolis, potrivit Reuters.

Evaluarea politicilor referitoare la postări

Zuckerberg nu a promis modificări specifice ale politicii Facebook referitoare la conţinutul postărilor, la câteva zile după ce angajaţi ai companiei şi-au dat demisiile, unii susţinând că directorul general a căutat scuze să nu îl provoace pe Trump. ”Ştiu că mulţi dintre voi consideră că ar fi trebuit să etichetăm într-un fel postările preşedintelui, săptămâna trecută”, scris Zuckerberg, referindu-se la decizia sa de a nu elimina un mesaj al lui Trump care conţinea fraza ”Când încep jafurile, încep împuşcăturile”. Zuckerberg a spus că Facebook va fi mai transparentă în privind procesului decizional referitor la eliminarea postărilor, evaluarea politicilor referitoare la postări care pot provoca reducerea voturilor şi va căuta să construiască un soft care să promoveze justiţia rasială.

El a avertizat însă…

Zuckerberg, care deţine o participaţie de control la Facebook, a susţinut că, deşi a considerat comentariile ca fiind ”profund ofensatoare”, acestea nu încalcă politica împotriva incitării la violenţă. La o şedinţă cu angajaţii care a avut loc mai devreme în această săptămână, aceştia au contestat poziţia lui Zuckerberg referitoare la postarea lui Trump.Politica Facebook este fie să elimine o postare fie să o păstreze, fără alte opţiuni. În prezent, sunt analizate alte opţiuni, a arătat şeful companiei.

El a avertizat însă: ”Sunt îngrijorat că această abordare riscă să ne facă să edităm conţinutul care nu ne place chiar dacă nu ne încalcă politicile”…Potrivit unora dintre analiștii americani care și-au focalizat în prezent atenția pe protestele din SUA, la un moment dat nu se mai știe care este pragul dintre capitalism și comunism.

Foto: Wired

Visits: 5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *