Tim Drone

Merge sau nu merge? TEST într-o sală de spectacole, cu restricții pandemice

Urmarea o spune Le Figaro, publicație care notează că proprietarii unei săli de spectacole din Strasbourg au organizat un show-test, impunând publicului reguli de distanțare socială, într-o sală cu 900 de locuri. Rezultatul fiind considerat îngrijorător pentru viitorul spectacolelor ori concertelor. Nu este ușor pentru sălile de spectacol să aibă în vedere reluarea activității respectând regulile sanitare. Iar problema nu este pe cale să fie rezolvată, potrivit testului realizat în sala de concerte La Laiterie din Strasbourg.

Rămânem fără el, sau îl păstrăm orice ar fi?

Scopul testului a fost să verifice dacă organizarea spectacolelor este viabilă din punct de vedere economic. Rezultatul nu a fost îmbucurător pentru organizatorii de spectacole, după cum a menționat deja presa franceză și nu numai. „Am spart pușculița pentru a face acest spectacol. Au  trecut săptămâni, luni în care am discutat cu profesioniștii din domeniu și este clar că modelul nu este este deloc acceptabil”, a spus co-directorul sălii, Patrick Schneider, pentru Franceinfo. În ceea ce priveste părerea publicului, iată: “Suntem perplecși după această experiență, cu adevărat ciudată și contrară atmosferei unui concert”.

„Aproximativ 60 de concerte sunt planificate pentru septembrie, dar nu avem informații despre condițiile în care vor organizate”, a adăugat directorul Thierry Danet pentru Le Monde. Rămâne de văzut ce e de făcut, chiar și la nivel mondial, în privința acestui segment al culturii: rămânem fără el, sau îl păstrăm orice ar fi?

Visits: 28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *