Tim Drone

PSD a respins impozitarea pensiilor speciale, deși dădea lecții Guvernului despre cum să dubleze alocațiile copiilor

PSD juca luni un teatru populist de cea mai joasă speță, prin președintele interimar Marcel Ciolacu, care dădea sfaturi Guvernului Orban privind sursa de finanțare pentru dublarea alocațiilor pentru copii și anume impozitarea pensiilor speciale.

Ciolacu, la B1: „Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”.

După doar câteva zile, PSD s-a răzgândit în ceea ce privește impozitarea pensiilor speciale. Senatoarea USR Florina Presadă a atras atenția miercuri, 10 iunie, că PSD a respins propunerea legislativă a USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale. 70 de senatori de la PSD, 9 de la UDMR și 7 neafiliați au votat împotriva impozitării pensiilor speciale. 

Presadă, pe Facebook: „Senatul tocmai a respins propunerea USR de impozitare cu 90% a pensiilor speciale.

USR a încercat încă din 2016 să elimine cu totul pensiile speciale, însă din cauza ipocriziei partidelor parlamentare, eforturile noastre au rămas fără rezultat.

Au spus aceste partide, mai ales PSD, să impozităm aceste pensii speciale. Am venit cu o propunere de impozitare iar PSD votează împotriva ei. Și asta pentru că ei au fost dintotdeauna artizanii și promotorii acestor pensii speciale, pentru că la PSD politica înseamnă să câștigi voturi cu favoruri făcute unor categorii socio-profesionale.

Cum le explică PSD românilor diferența dintre pensia minimă de 704 lei și cea mai mare pensie specială de 70.000 lei? De ce nu vrea PSD să aducem la buget miliarde de lei care să intre în investiții în sănătate, în această perioadă de criză?

Cât să mai îndure românii această nedreptate numită pensii speciale?

Să știți că cetățenii români nu pot fi prostiți. Ei știu cine votează împotriva intereselor lor.

Iubiți România cu ochii deschiși!”.

https://www.podul.ro/

Visits: 28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *