Tim Drone

Tesla accelerează producția de camioane electrice: cât de impresionante sunt și câtă valoare au adus companiei

În urma unui anunț al lui Elon Musk, potrivit căruia Tesla va accelera producția de camioane electrice, valoare acțiunilor companiei a crescut semnificativ, aducând-o pe locul doi în topul celor mai valoroși producători auto din lume.

Elon Musk și-a notificat angajații că e timpul să treacă la producția în serie a camioanelor 100% electrice pe care le anunțase în urmă cu trei ani. Deși șeful companiei nu dă foarte multe detalii în email-ul respectiv, după ce informația a ajuns în presă și a fost confirmată de Musk, acțiunile companiei au crescut semnificativ.

Acțiunile Tesla au crescut miercuri dimineață cu peste 6%, depășind 1.000 de dolari, ceea ce a făcut ca valoare de piață a companiei să depășească acum 187 miliarde de dolari. Astfel, compania din Sillicon Valley a devenit al doilea cel mai valoros producător auto din lume, după japonezii de la Toyota Motor Corp.

Tesla accelerează producția de camioane electrice

„Este timpul să ne concentrăm la maximum și să aducem Tesla Semi la producție înserie. Până în prezent, a fost într-o producție limitată, ceea ce ne-a permis să îmbunătățim multe aspecte ale design-ului”, a spus Elon Musk în notificarea trimisă angajaților.

Nu este clar ce vrea să spună prin „producție limitată”. Până acum au existat doar două prototipuri Tesla Semi observate pe drumurile publice. Când Musk a dezvăluit prototipul modelului futurist de camion electric, în 2017, a spus că aceste camioane Class 8 vor intra în producție până în 2019. Mai recent, el a spus că acest lucru se va întâmpla până în 2021.

Specificațiile camionului sunt destul de impresionante. Poate ajunge la 100 km/h, încărcat complet, în 20 de secunde. În cazul în care camionul nu este încărcat, poate ajunge la aceeași viteză în doar 5 secunde. Tot în 2017 Elon Musk a anunțat și cele două configuranții de baterii care vor ajunge pe camioanele sale electrice. Vorbim despre una cu o autonomie de 480 de kilometri, dar și despre o baterie și mai impresionantă, cu o autonomie de 800 de kilometri.

Visits: 14

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *