Tim Drone

Când vine, de fapt, vara în România. Data anunțată de meteorologi, când vom scăpa de vremea rea

Suntem deja în a doua jumătate a lunii iunie și totuși ne întrebăm când vine, de fapt, vara. În prima lună a anotimpului călduros, cel puțin până acum, am avut pare de vreme capricioasă, cu ploi abundente și descărcări electrice aproape în ficare zi, în majoritatea zonelor din țară. Iar veștile meteorologilor nu sunt bune deloc nici pentru următoarele zile. Potrivit cestora, până pe 21 iunie nu vom scăpa de vremea rea.

Început de vară cu vreme rea

Următoarele zile vor fi caracterizate, în continuare, de vreme ploiaosă în majoritatea zonelor din țară, iar precipitațiile vor fi însemnate cantitativ. Către sfârșitul acestei săptămâni soarele își va face apraiția tot mai des, iar registrul termic va crește treptat.

Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 28 iunie, de la începutul săptămânii viitoare vom avea parte de valori normale ale temperaturii pentru această perioadă, în majoritatea zonelor.

Când vine, de fapt, vara în România. Data anunțată de meteorologi, când vom scăpa de vremea rea

Când vine, de fapt, vara în România. Data anunțată de meteorologi, când vom scăpa de vremea rea

Prognoza pentru fiecare regiune

Moldova

Până pe data de 22-23 iunie, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar precipitațiile vor cădea pe arii extinse, iar în unele locuri vor fi însemnate cantitativ. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 24-26 de grade, până pe data de 21 iunie, apoi vremea se va încălzi, iar spre sfârșitul săptămânii următoare se vor înregistra maxime de 28 de grade.

Dobrogea

Pe litoral, în decursul acestei săptămâni, temperaturile vor fi sub cele normale pentru această perioadă, iar mediile regiolnale se vor situa în jurul valorii de 23 de grade. Totuși, temperatura începe să urce treptat, astfel că, spre sfârștiul celei de-a doua săptămâni, mediile regionale vor ajunge la 27 de grade. Nopţile vor fi calde, iar la nivelul întregii regiuni media temperaturilor minime va fi de 17…18 grade.

Muntenia

Vremea va fi ușor răcoroasă, iar media regională a temperaturilor de săptămâna aceasta se va situa în jurul valorii de 25 de grade. Situația se va schimba astfel încât, spre finalul celei de a doua săptămâni a intervalului de prognoză, se va atinge o valoare medie de 29 de grade, normală pentru sfârşit de iunie. Până pe 23 iunie regiunea va fi dominată de instabilitate atmosferică, în unele locuri aversele vor fi însemnate cantitativ, chiar cu caracter torențial.

Oltenia

Instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, însă mai accentuată va fi între 16-18 iunie și 21-24 iunie. Temperaturile vor fi scăzute față de normalul perioadei, însă către finalul săptămânii viitoare se vor înregistra valori de 29 de grade.

Banat

Săptămâna aceasta va fi mai răcoroasă, iar din punct de vedere termic media valorilor maxime se va situa în jurul a 24-25 de grade. Începând cu data de 21 iunie temperaturile vor crește și către sfârșitul săptămânii următoare maximele vor fi de 28-29 de grade. Ploile vor fi însemnate cantitativ mai ale în prima perioadă a prognozei.

Crișana

Până pe 20 iunie vremea va fi răcoroasă, iar media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 24 de grade. Apoi, va avea loc un proces de încălzire, iar în intervalul 23 – 28 iunie valorile diurne de temperatură vor fi, în medie, de 27…28 de grade, normale pentru final de iunie. Locuitorii zonei nu vor scăpa de instabilitate atmosferică, care se va manifesta pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, însă mai accentuată va fi în intervalul 16-19 iunie.

Transilvania

În această săptămână, valorile din termomentre nu vor depăși 23-24 de grade în medie. Vremea va fi caracterizată de instabilitate atmosferică, mai ales în prima perioadă din prognoză, iar aversele vor fi pe arii mai extinse şi importante cantitativ, îndeosebi până pe 21 iunie.

Visits: 22

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *