Tim Drone

Selecţionerul reprezentativei U21, Adrian Mutu, implicat în susţinerea fotbalului juvenil din Sighişoara

Selecţionerul reprezentativei de fotbal Under-21 a României, Adrian Mutu, s-a aflat, luni, la Sighişoara, pentru a discuta cu conducerea municipalităţii aspecte legate de o viitoare colaborare pentru susţinerea fotbalului juvenil din acest oraş.

„Am venit să discutăm despre fotbal, sigur o să fie o discuţie constructivă, sper să pot ajuta cu sfaturi şi să pot răspunde la întrebări despre fotbal. Mă bucur că pot da o mână de ajutor, chiar dacă este foarte mică, pentru dezvoltarea fotbalului în această zonă care, în ultimul timp, nu a fost chiar aşa de dezvoltată. Sper ca această echipă, a Clubului Sportiv Municipal Sighişoara, să aibă rezultate pe viitor iar fotbalul, şi sportul în general, să se dezvolte şi să atragă cât mai mulţi copii, pentru că avem nevoie pentru sănătatea lor, apoi să ne gândim la performanţă”, a declarat Adrian Mutu, într-o conferinţă de presă.

Selecţionerul Adrian Mutu a venit la Sighişoara la invitaţia primarului municipiului, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, şi a reprezentanţilor Clubului Sportiv Municipal, patronat de municipalitate, fiind însoţit de Adrian Dumitru Borza, fost jucător la echipe de liga I precum Universitatea Cluj, Petrolul Ploieşti, ASA Târgu Mureş şi Gloria Bistriţa.

„Ne bucură că sunteţi alături de noi pentru că am început un pionierat în ceea ce priveşte Clubul Sportiv Municipal şi avem şi o echipă de fotbal. Faptul că sunteţi astăzi la Sighişoara îi va motiva pe copiii noştri, cei care îşi îndreaptă atenţia spre fotbal. Probabil că sunt supăraţi că nu au putut participa la această întâlnire, din cauza restricţiilor impuse, dar sunt sigur că ar fi cerut foarte multe autografe. Faptul că unul dintre ce mai mari fotbalişti ai noştri este la Sighişoara, ne bucură foarte mult. Având în vedere că Sighişoara este în mijlocul ţării, vă invităm cu mare drag ori de câte ori treceţi pe aici, să vă simţiţi ca acasă”, a arătat primarul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Directorul Clubului Sportiv Municipal, Cosmin Abrudan, a declarat că CSM Sighişoara a demarat recent un proiect pe termen lung şi că vizita lui Adrian Mutu este de bun augur, mai ales ca acesta a remarcat deja un tânăr de 16 ani, crescut aici.

„Am demarat recent un proiect pe termen lung, am preluat CSM împreună cu secţia de fotbal, am demarat un proiect în care vizăm, în primul rând, creşterea de tineri fotbalişti, copii şi juniori. Ne vom axa foarte mult pe tineri, în special din zona noastră, şi datorită acestui proiect vizita lui Adrian Mutu este de bun augur la Sighişoara, pentru că el este direct interesat de copii şi juniori. Noi avem nevoie de sfaturile lui şi sperăm să găsim un punct prin care să creştem şi să ducem proiectul nostru la un final bun. Pentru că CSM s-a creat pentru tinerii din Sighişoara, pentru copii şi juniori, pentru a avea unde să joace mai departe. În acest moment avem două grupe de 40 de copii, urmează să facem exact ce spunea Adrian Mutu, să facem echipa de juniori, pentru că nu avem echipă de juniori care să facă saltul la echipa mare, pentru ca aceşti copii să aibă unde să evolueze mai departe. Avem deja şapte ani de când lucrăm cu copiii, la Şcoala de fotbal ‘Liviu Antal’ , acum facem trecerea pe CSM şi avem deja şi tineri care au confirmat”, a declarat Abrudan, conform agerpres.ro.

Visits: 31

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *