Tim Drone

SpaceX vrea să-ți permită să călătorești cu racheta, în loc de avion, dintr-un oraș în altul

Elon Musk e plin de idei ambițioase pentru SpaceX, iar una dintre cele mai interesante o reprezintă construirea de aeroporturi plutitoare pentru rachetele sale.

Compania plănuiește să construiască ceea ce numește a fi „spaceports”, care s-ar traduce drept aeroporturi spațiale. Informația vine în urma unei postări recentă de la compania spațială privată prin care anunța că e în căutare de „ingineri și tehnicieni să proiecteze și să construiască o instalație operațională de lansare a rachetelor în larg”. Ulterior, aceasta a fost confirmată de Elon Musk, pe Twitter.

Vorbim despre aeroporturi pentru rachete care urmează să fie folosite atât pentru misiunile de pe Lună și Marte, dar și pentru călătorii supersonice în jurul Pământului. Aeroporturile vor  oferi locuri de lansare pentru rachetele de lansare Super Heavy ale companiei.

SpaceX ar putea face mai ușoare călătoriile pe distanțe lungi

În ceea ce privește zborurile supersonice pe Pământ, aeroporturile ar putea permite oamenilor să călătorească cu racheta dintr-un oraș în altul, la viteze supersonice. Elon Musk a anunțat ideea încă din 2017, promovând-o drept modalitatea ideală de a transporta persoane și mărfuri pe distanțe lungi, într-un timp extrem de scurt, datorită vitezei supersonice.

Aeroporturile spațiale plutitoare ar oferi SpaceX un control mai mare asupra programului său de lansare, un lucru extrem de important dacă intenționează, într-adevăr, să construiască un sistem de transport point-to-point, prin care va oferi călătorii regulate cu rachetele sale.

Ideea este că, prin călătoria la marginea atmosferei Pământului sau dincolo de aceasta, se reduc în mod considerabil atât costul de combustibil, cât și durata zborului. Astfel, de exemplu, distanța dintre New York și Paris ar urma să poată fi parcursă în mai puțin de o oră, cu racheta.

În 2017, compania posta și o randare prin care-ți arată cum ar urma să se desfășoare o astfel de călătorie comercială cu racheta, în viitor.

[embedded content]

Visits: 24

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *