Tim Drone

Klaus Iohannis nu va promulga legea prin care se interzic cursurile despre identitatea de gen

Adept al curentului LGBTQ, după ce s-a bucurat că referendumul pentru familie nu a trecut, președintele Klaus Iohannis mai dă o lovitură conservatorismului român. Conform unor surse, Iohannis nu va promulga legea prin care predarea cursurilor despre identitatea de gen.

Klaus Iohannis

Însă, chiar dacă nu o va promulga și o va retrimite în Parlament, iar cererea de reexaminare va fi respinsă, Iohannis va fi obligat să o promulge.

Iohannis s-a declarat frecvent un susținător al drepturilor și libertăților individuale și s-a opus inițiativelor de limitare a acestora. La referendumul pentru familie, susținut de PNL în 2018, șeful statului a refuzat să îndemne cetățenii la vot și s-a prezentat la urne seara târziu, pentru a nu-și mobiliza simpatizanții, scrie Digi24, citat de stiripesurse.ro.

Iohannis s-a implicat personal în campanii pentru egalitatea de gen și de șanse, fiind campion al HeforShe, o campanie inițiată de ONU, care promovează egalitatea de gen și încurajează emanciparea femeilor.

Proiectul, inițiat de un parlamentar PMP, a fost adoptat marți, de Senat, cu sprijinul larg al PNL, care s-a abținut. Textul modifică Legea Educației și a fost votat cu un amendament care spune că sunt interzise „activitățile în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Visits: 23

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *