Tim Drone

Pandemia: A fost totul o eroare?

Și că dovezile sunt furnizate de teste care detectează anticorpi împotriva coronavirusului. Aceste teste au descoperit că un număr mare de persoane din Statele Unite au fost infectate, dar nu s-au îmbolnăvit grav. Iar când aceste contaminări ușoare sunt incluse în statisticile pandemiei, virusul pare mai puțin periculos, potrivit Contrepoints.

Se pare că omenirea nu ar fi la prima eroare de proporții. În 2003, s-a născut un conflict sângeros care a durat câțiva ani, în Irak, pentru a proteja lumea de arme nucleare care nu existau. Iar la final s-a descoperit ignoranța experților americani din domeniul informațiilor privind capacitățile nucleare ale Irak-ului. Acum, în 2020, conducătorii din întreaga lume au decis să blocheze economia globală pentru a proteja oamenii de un virus invizibil și extrem de contagios, care nu provoacă simptome sau simptome ușoare pentru 90% dintre purtătorii săi, conform aceleiași surse. Istoricul Paul Johnson nota în The Intellectuals că „una dintre principalele lecții ale secolului nostru, care a văzut atâtea milioane de vieți nevinovate sacrificate în proiecte de îmbunătățire a sorții umanității, este să nu ne încredem în savanți […] Nu numai că ei trebuie să fie ținuți departe de pârghiile puterii, dar ei trebuie să fie, de asemenea, subiectul suspiciunilor atunci când încearcă să ofere sfaturi colective”.

Frica a făcut victime

„Estimările actuale ale riscului de deces cauzat de infecție sunt cuprinse între 0,5 și 1%”, spune Caitlin Rivers, epidemiolog la Centrul de Sănătate Johns Hopkins. Aceasta este mult mai mică decât rata de mortalitate de 5% calculată pe baza datelor care includeau doar pacienții cu forme grave ale bolii. Oricum, se pare că frica este de fapt cea care a făcut mai multe victime decât virusul!

Jeremy Samuel Faust, medic în cadrul serviciului de urgență și instructor la Harvard Medical School, declară în Slate că „publicul se comportă ca și cum această epidemie este următoarea gripă spaniolă, ceea ce este, sincer, de înțeles, având în vedere că primele rapoarte au estimat mortalitatea legată de COVID-19 la aproximativ 2 până la 3%, similară cu cea de la pandemia din 1918, care a ucis zeci de milioane de oameni […] Permiteti-mi să aduc vești bune. Este puțin probabil ca aceste cifre înspăimântătoare să se mentină.”.

Dezastre cauzate de experți

În mod similar, pe 5 martie, expertul în vaccinuri Paul A. Offit, titular al catedrei Maurice R. Hilleman în Vaccinologie la Universitatea din Pennsylvania, a declarat pentru Factcheck.org că rata de deces de 3-4% comunicată de Organizația Mondială a Sănătății a fost prea mare și sugera o rată sub 1%. Potrivit acestuia, „vom avea mai multe victime ale fricii decât ale virusului”, îngrijorându-se de o „reactie excesivă” împotriva bolii.

Însă Faust și Offit au fost rapid dați deoparte. Ciclul de informări transmise odată la 24 de ore a alimentat frica și indignarea colectivă în fața lipsei de acțiuni suplimentare. A început cursa pentru hârtie igienică și măști. Procedând la fel ca și China, unul dintre cele mai autoritare regimuri din lume, multe țări dezvoltate au fost puse în carantină de către propriile guverne. Costurile sociale și economice ale acestei izolări s-au dovedit a fi catastrofale. Doar în Statele Unite s-au pierdut 40 de milioane de locuri de muncă, multe dintre ele pentru totdeauna. Recesiunea este iminentă, mii și mii de afaceri au dispărut deja, datoria federală a urcat la 26 de miliarde de dolari, etc.

Tot istoricul Paul Johnson este cel care subliniază că majoritatea dezastrelor din secolul XX au fost cauzate de experți care au folosit puterea colectivă pentru a orienta evenimentele mondiale în direcția pe care o considerau benefică…

Visits: 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *