Tim Drone

Trucuri Windows 10: cum ascunzi repede ce ai pe ecran și ajungi la desktop, în mai multe feluri

Când se ascunde șeful în spatele tău la birou, nu îți dorești nimic mai mult decât să îți ascunzi toate ferestrele și să pară că lucrezi. În acest scop, ai mai multe opțiuni și ar fi bine să le ai în vedere.

Nu se întâmplă de puține ori să ai nevoie să-ți accesezi repede informația pe care o ai afișată pe desktop. Poate vrei să ajungi la un document sau să rulezi rapid un alt program, în afara celor pe care le-ai pornite deja. În acest scop, Microsoft îți pune la dispoziție mai multe tertipuri și, ca utilizator de Windows 10, ai acces la toate.

Instant, poți reveni la ce făceai înainte, dar, pentru câteva momente sau mai mult, nimeni nu poate vedea activitățile pe care le întreprinzi pe propriul sistem. Pentru a te bucura de această particularite, poți apela la o combinație de taste, dar există și câteva mișcări rapide din mouse pe care le poți executa, cu aceleași rezultate.

În primul rând, dacă vrei să ajungi repede la desktop și să ascunzi tot ce ai pe ecran, sfatul meu este să apeși repede pe Windows + D, litera D vine de la Desktop, deci este destul de ușor de reținut. Dacă vrei să ascunzi toate ferestrele pentru un moment, fără să le minimizezi sau să le perturbi aranjamentul, fă un click pe bara discretă verticală de lângă ceas, în colțul din dreapta jos al desktopului. Chiar dacă acel buton nu este foarte evident, ar fi bine să nu omiți existența lui. Mai apeși o dată pe el pentru a-ți aduce ferestrele înapoi.

Microsoft îți mai pune la dispoziție și o a treia soluție cu aceleași rezultate. Fă click dreapta pe un spațiu liber din taskbar (bara de aplicații) și optează pentru Show the desktop. După ce ți-ai rezolvat problema cu desktopul, fă click dreapta din nou în același loc și alege Show open windows (Afișează ferestrele deschise).

Visits: 46

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *