Tim Drone

Poveste “de farmacie”: Ce fel de MEDICAMENT li s-a luat francezilor și acum e înapoiat

Iată că acum în Franța s-a decis readucerea pe teritoriul naţional a producției unei serii de medicamente şi materiale sanitare importante în timpul pandemiei. Printre acestea, paracetamolul. Acesta fiind medicamentul care a condus în topul vânzărilor în farmaciile franceze, pe pandemie. Și nu numai la ei, și la noi printre altele. 

”Au fost iniţiate demersuri cu (laboratoarele) Seqens, Upsa şi Sanofi pentru ca, în trei ani, Franţa să fie în măsură să producă, să ambaleze şi să distribuie paracetamolul”, se arată într-un comunicat comun emis de ministerele Sănătăţii şi Economiei, care menţionează şi alocarea a 200 de milioane de euro pentru anul în curs în vederea finanţării infrastructurilor de producţie ale industriei farmaceutice, după cum relata EFE.

Franța își reia independența sanitară

Preşedintele Macron a declarat recent, în timpul unei vizite la o unitate de producţie Sanofi, că doreşte ca Franţa să-şi regăsească independenţa ”tehnologică, industrială şi sanitară”, prin readucerea în ţară a producţiei unor medicamente.

Într-un raport al guvernului francez elaborat în luna februarie se regăsesc mai multe recomandări cu privire la eventuale situaţii de penurie pentru medicamente esenţiale. Guvernul a selectat deja şase proiecte pentru o sumă totală de 78 de milioane de euro” în care vor fi implicate laboratoarele Abivax, Innate Pharma, Inotrem, Osivax, Xenothera şi Genoscience și au fost publicate cereri de ofertă în valoare de 120 de milioane de euro în vederea ”identificării proiectelor de investiţii care vor permite creşterea foarte rapidă a producţiei de medicamente folosite pentru tratamentul pacienţilor COVID-19”, după cum au mai precizat cele două ministere sus-menționate.

Visits: 18

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *