Tim Drone

CFR Călători, decizie de ultimă oră! Ce se va întâmpla de la 1 iulie 2020

Decizie de ultimă oră luată de CFR Călători. Operatorul feroviar va repune în circulație o parte din cursele internaționale care ce au fost suspendate din cauza pandemiei, începând cu data de 1 iulie 2020. Călătorii vor putea circula astfel spre țări ca Bulgaria, Ungaria și Austria, iar pe viitor ar putea să o facă și către Grecia ori Turcia, în funcție de cât de repede își vor da acordul administrațiile feroviare partenere din aceste țări.

CFR Călători, decizie de ultimă oră

Încă o veste bună care nu duce cu gândul la o normalizare a circulației între țările membre ale Uniunii Europene vine din partea CFR Călători. În urma negocierilor purtate de instituția română cu companiile feroviare din state precum Ungaria și Austria, începând cu data de 1 iulie 2020 se va relua circulația prin frontierele feroviare Curtici – Lokoshaza și Episcopia Bihor – Biharkerestesz, a trenurilor internaționale, potrivit Digi 24.

Plecarea garniturilor va avea loc din gările București Nord, Brașov, Timișoara Nord.

În plus, a fost semnat și un acord de circulație cu administratorul feroviar din Bulgaria, iar în urma acestuia, CFR Călători va repune în circulație trenurile internaționale 1095 și 1094 pe ruta București Nord – Ruse și retur, începând cu 6 iulie 2020.

Trenurile au legătură în stația Ruse spre/dinspre Sofia cu trenurile 461/460 Ruse – Sofia și retur și circulă după următorul orar:

  • 1095 /461 București Nord (plecare 11:00)  – Ruse (sosire 13:45/plecare 14:15) – Sofia  (sosire 20:05);
  • 460/1094  Sofia (plecare 07:10) – Ruse (sosire 13:15/plecare 14:15) – București Nord (sosire 17:00).
CFR Călători, decizie de ultimă oră! Ce se va întâmpla de la 1 iulie 2020

CFR Călători, decizie de ultimă oră! Ce se va întâmpla de la 1 iulie 2020

Curând ar putea intra în circulație trenurile către Grecia și Turcia

De asemenea, CFR Călători a aunțat că se va reveni la circulația feroviară către/ dinspre Sofia, Salonic și Istanbul, de îndată ce operatorii feroviari respectivi își vor da acordul.

Conform protocoalelor internaționale, la deschiderea traficului feroviar internațional de lung parcurs, sistemul de rezervare și vânzare a locurilor în trenuri va fi corelat cu sistemul de vânzare și rezervare european.

Este important de menționat faptul că la bordul tuturor trenurilor ce aparțin CFR Călători este obligatorie purtarea măștii de protecție pe tot parcursul călătoriei.

Visits: 21

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *