Tim Drone

Iohannis, în contextul inundaţiilor din România: Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj de solidaritate familiilor care au avut de suferit din cauza inundaţiilor şi a adresat condoleanţe celor care au pierdut oameni dragi în urma calamităţilor.

„Vreau să transmit un mesaj de solidaritate familiilor greu încercate. Autorităţile depun toate eforturile pentru a-i ajuta pe oameni, pentru a le proteja pe cât posibil gospodăriile şi a le asigura celor afectaţi ceea ce au nevoie în aceste momente dramatice. Este tragic că aceste fenomene meteorologice extreme s-au soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi transmit condoleanţe familiilor îndoliate”, a afirmat şeful statului, la Cotroceni.

El a arătat că inundaţiile sunt „fenomene care se repetă frecvent în România”.

„Din nefericire, inundaţiile cu consecinţe grave sunt fenomene care se repetă frecvent în România şi trebuie să fim mult mai bine pregătiţi în a le gestiona. Soluţiile există şi ele vor trebui puse în aplicare. Ceea ce vedem acum este consecinţa amplificării schimbărilor climatice şi a ignorării timp de ani de zile a acestor pericole. Odată cu schimbările climatice, apar din ce în ce mai multe fenomene meteo extreme şi în ţara noastră”, a punctat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că luna iunie a fost cea mai ploioasă din ultimii 60 de ani, fapt care a generat inundaţii severe şi numeroase probleme într-un interval de timp foarte scurt.

La finalul intervenţiei sale, preşedintele a făcut un apel către populaţie.

„Rămâneţi vigilenţi, fiţi precauţi şi evitaţi deplasările în zonele care prezintă riscul să fie puternic afectate! Este, totodată, nevoie de solidaritate, de sprijin din partea tuturor, mai ales în comunităţile şi localităţile sinistrate, care să contribuie activ la efortul autorităţilor de a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate, ca urmare a acestor inundaţii”, a spus Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Visits: 26

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *