Tim Drone

Dominic Thiem a câştigat turneul Austrian Pro Series

Jucătorul de tenis Dominic Thiem (3 ATP) a câştigat, vineri, finala turneului Austrian Pro Series, dotat cu premii totale de 151.000 de euro, competiţie la care au participat primii 16 jucători austrieci din clasamentul mondial, scrie EFE.

În finală, Thiem l-a învins în doar 59 de minute pe David Pichler (343 ATP), cu 6-2, 6-0, confirmând statutul de principal favorit.

Finala s-a jucat fără spectatori datorită regulilor în vigoare din Austria privind distanţarea socială pentru evitarea răspândirii coronavirusului.

Thiem, care a participat la prima etapă a turneului „Adria Tour” de la Belgrad, şi-a făcut autocritica la câteva zile după testarea pozitivă la coronavirus a mai multor jucători, între care sârbul Novak Djokovic, liderul mondial.

Prezent la Belgrad în urmă cu două săptămâni la prima etapă a „Adria Tour”, turneu organizat de Novak Djokovic şi anulat apoi după ce mai mulţi jucători s-au infectat cu Covid-19, Dominic Thiem a anunţat că a fost testat de cinci ori în ultimele zece zile, iar rezultatul a fost negativ de fiecare dată”.

„Am fost în stare de şoc când am auzit ce s-a întâmplat la Adria Tour. Noi am jucat fără public timp de săptămâni, deci am fost fericiţi să avem fani la această competiţie. Am avut încredere în măsurile instituite de guvernul sârb privitor la Covid-19, dar am fost prea optimişti”, a declarat miercuri Thiem, reîntors în ţara natală.

„Comportamentul nostru a fost o greşeală. Noi am acţionat de o manieră prea euforică. Sunt extrem de dezolat. Doresc însănătoşire grabnică tuturor persoanelor care au fost infectate”, a adăugat Nr.3 mondial.

Finala turneului de tenis de la Zadar, din cadrul circuitul „Adria Tour”, organizat de sârbul Novak Djokovic, a fost anulată, duminica trecută, după ce bulgarul Grigor Dimitrov a anunţat că a fost testat pozitiv la noul coronavirus.

Luni, un alt participant la această competiţie, croatul Borna Coric, numărul 33 mondial, a dezvăluit că este infectat cu Covid-19.

Circuitul „Adria Tour”, organizat de Djokovic în Balcani pentru a strânge bani în scopuri caritabile şi pentru a oferi unor jucători meciuri într-un sezon competiţional suspendat din martie până în august din cauza pandemiei de coronavirus, a început cu etapa de la Belgrad, câştigată de austriacul Dominic Thiem, şi ar fi urmat să continue cu o a treia etapă, în Bosnia (Banja Luka, 3/4 iulie), după ce turneul din Muntenegru (27/28 iunie) a fost anulat, potrivit agerpres.ro.

Visits: 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *