Tim Drone

INEL tehnologic? Jucatorilor de baschet din NBA li se pregătește ceva ce nu vor

Sezonul în baschetul profesionist nord-american nu a fost încă reluat. Existând în continuare dispute între vedetele NBA, cu privire la oportunitatea continuării acestui campionat sau nu. În ceea ce privește asociația jucătorilor de baschet NBA din SUA, aceasta are de gând să apeleze la utilizarea tehnologiei pentru a combate coronavirusul. Astfel,  planurile de viitor ale NBA includ gestionarea jocurilor de baschet prin modul de testare a jucătorilor, protocoalele de carantină și așa mai departe, potrivit The Athletic.

Măsoară temperatura corpului și alte date bioemetrice

Dar mai e ceva: inelul Oura! Ce este acest inel? Este realizat din titan, cântărește între 4 și 6 grame și e rezistent la contactul cu apa și timp de o săptămână funcționează la parametri maximi fără a fi nevoie să fie încărcat.

A fost creat la West Virginia University și e un dispozitiv despre care se spune că are acuratețea de a informa cu o precizie de 90 la sută pe jucătorul care îl poartă asupra faptului că are COVID 19, cu trei zile înainte de declanșarea simptomelor. Este vorba de un inel foarte simplu de purtat la mână de către orice persoană. Oferta nu se limintează numai la sportivi, orice persoană doritoare îl poate achita pentru o sumă în jur de 300 de dolari. Bine de știut: măsoară temperatura corpului și alte date bioemetrice…

Nu vor să îl poarte

Senzorii incorporați pe care îi are permite măsurarea temperaturii corpului, al bătăilor inimii, ritmul de respirație și cel de somn și alte date biometrice referitoare la persoana care îl poartă și care practic sunt vectorii ce semnalează iminenta declanșare în maxim 72 de ore a virusului în organism.

Și dacă presa vorbește despre faptul că s-a inventat obiectul care să îi protejeze pe jucătorii din NBA de coronavirus, jucătorii sunt de altă părere:  nu vor să îl poarte. pentru că îl consideră un instrument de control. Inelul nu este obligatoriu, pe baza protocolului semnat între oficialii NBA și sindicatul jucătorilor purtarea lui este voluntară, la fel ca și dispozitivul de alarmă care te atenționează dacă te afli la mai puțin de altă persoană de 1,8 metri. Dar jucătorii insistă că acesta e de fapt un fel de geolocalizator. Iar CNN notează că, totuși, nu există prea multe informații în legătură cu acest inel.

Inelul inteligent Oura încă nu a fost adoptat oficial pentru combaterea coronavirusului dar, potrivit specialiștilor, este interesant de văzut cum aceste tipuri de tehnologii își găsesc calea în sport. Și nu numai.

Visits: 23

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *