Tim Drone

Un birlic pentru cinci ași ….sau un pion pe cinci regine.

Cam așa se văd de la distanță mișcările de trupe care au survenit în această săptămână în efectivele giurgiuvene ale PNL și ale PSD.

Mai întâi a mutat PSD-ul care-a ridicat cu mare pompă de pe tablă un pion gălbior, dar cu serioase desuuri roșii pe dedesupt, pe Dănuț Mitrea, așa-zisul primar liberal de la Stănești.

Strângeri călduroase de mâini, zâmbete largi, blitz-uri, discursuri pompoase de carnaval caragialesc și lume, multă lume la întoarcerea fiului risipitor.

Care întoarcere ?!

Chiar, care întoarcere ? Căci birlicul din fruntea celui mai sărac cătun din județ n-a fost plecat niciodată, nici măcar în excursie pâna la Prundu, până la Comana, sau până la Clejani.

De ce la Prundu, la Comana, sau la Clejani ?

Păi să fi văzut și el cum se păstorește o comunitate și cum ar trebui să arate o comună cu primar adevărat.

De partea celalată, o mult prea mediatizată ,,întâlnire de taină”, între conducerea PNL Giurgiu și cinci dintre cei mai importanți primari din județ !

Au răspuns prezent la convocare :

Cătălin Corbea, Aurel Enache, Costel Stoica, Nelu Nițu și Florin Surduleasa.

Ca să sintetizăm, conducerea PNL Giurgiu s-a întălnit cu vreo 15.000 de voturi.

Am putea privi întâlnirea de ieri ca pe o incipiență de reparație morală față de repercursiunile nefaste pe care le-a avut odioasa Ordonanță de Guvern numărul 55/2014 pentru viața politică din județul Giurgiu.

Patru dintre cei cinci edili au ajuns la PSD urmare a actului normativ mai sus amintit .

Jocul pare să fi luat o turnură favorabilă pentru PNL Giurgiu, și ,,capturarea” celor cinci regine vor face ca pierderea pionului de la Vieru să treacă efectiv neobservată.

Rămâne de văzut cum va muta regele de la Bolintin, pus în fața acestei hemoragii de piese cu mare mobilitate și forță.

Turnul de la Mihailești e deja galben cu arme și cu bagaje, Jolly-Joker-ul de la Clejani gata ca-n totdeauna să dea lovitura de grație….

…dacă-i pleacă și nebunul de la Ulmi, mat-ul este inevitabil.

P.S

Am să-l parfrazez pe marele atacant englez, Garry Lineker.

,,Pe Bădălău consideră că l-ai învins abia după ce ai străns piesele, le-ai pus în pungă, ai întors cutia invers și te-ai apucat gospodărește de-o partidă de table cu nea Lucică Iliescu !”www.giurgiu-tribune.ro

 – cu Alexandru Andrei şi Toma Petcu.

 

sursa:Dumitru Constantin
Visits: 81

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *