Tim Drone

Orașul din România în care a reapărut declarația pe proprie răspundere. Când trebuie completată

Declarația pe propria răspundere este introdusă de un aeroport care se află în România și reprezintă mai mult un mijloc de fluidizarea traficului aerian pentru călători, pentru a nu se crea aglomerări. Această declarație este doar pentru călătorii care ajung pe acest aeroport, din țările cu risc epidemiologic crescut, din cauza pandemiei. Ce pași trebuie urmați?

Ce presupune declarația pe propria răspundere, sau declarația epidemiologică

Declarația pe propria răspundere sau declarația epidemiologică nu are legătură cu cea impusă de autorități, pe perioada stării de urgență. Completarea acestei fișe este introdusă de Aeroportul Internațional Sibiu pentru pasagerii care intră în țară, prin terminalul sosiri. Începând din acest weekend, călătorii care vor intra în țară prin Sibiu au la dispoziție un chestionar online drept suport pentru completarea declarației epidemiologice.

Această procedură are scopul de reduce timpii de așteptare în aeroport și de a fluidiza traficul de pasageri care intră în țară pentru a se centraliza exact persoanele care vin din state grav afectate de coronavirus și care trebuie să fie dispuse în izolare la domiciliu. Procesul este similar cu cel introdus pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă, din București.

„Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi reducerea efectelor negative înregistrate, la nivel global, de pandemie. Astfel, toţi pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declaraţiei pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor şi stabilirii de către direcţiile de sănătate publică a măsurilor care se impun”, au declarat oficialii aeroportului, potrivit unui anunț postat pe Facebook.

Pașii urmați la întoarcerea din țară, dacă vii dintr-o zonă de risc epidemiologic

  • 1. Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiți rețeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri;
  • 2. Se completează datele solicitate de aplicație și se validează, apoi se trimite formularul;
  • 3. Este important să se menționeze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
  • 4. Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;
  • 5. Se tipărește declarația sau se scanează codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și se ridică declarația de acolo;
  • 6. Declarația se prezintă la ghișeele DSP.

Aplicația dezvoltată pentru fluidizarea traficului aerian de călători a fost dezvoltată de specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale împreună cu echipa de IT a organizației non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naționale Aeroporturi București, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Visits: 24

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *