Tim Drone

Pe pandemie: Cum poți fi băgat sub plexiglas, LA STOMATOLOG

Motivația este aceea că tratarea pacienților, evitând totodată contaminarea cu noul coronavirus este dificultatea cu care se confruntă dentiștii de la redeschiderea cabinetelor. Spre deosebire de o vizieră de protecție care nu împiedică răspândirea picăturilor pe instrumente, această capsulă le permite dentiștilor să efectueze detartraje și alte operațiuni care implică proiecția particulelor potențial infectate și pe care profesioniștii nu le-au mai efectuat după criza de sănătate.

Au fost opt versiuni

Începând cu data de 16 martie, Consiliul Național al Colegiului Chirurgilor Dentari din Franța a cerut practicienilor să anuleze toate programările pentru îngrijiri de urgență și apoi, în următoarele zile, a susținut închiderea totală a cabinetelor cabinetelor stomatologice. Pentru a permite chirurgilor stomatologi să își continue tratamentul pacienților fără riscul de contaminare, tinerii antreprenori din Toulouse au inventat acest  sistem de protecție care permite chirurgilor stomatologi să își trateze pacienții fără riscul de contaminare prin picături de salivă. Capsulele din plexiglas sunt fabricate în atelierele din Toulouse, potrivit france3-regions.francetvinfo.fr. “Am lansat opt versiuni ale produsului înainte de a-l găsi pe cel potrivit. Am fost ajutați de medicii stomatologi voluntari. După cele 8 prototipuri care cântăreau aproximativ 3 kg, am reusit să construim această capsulă de doar de 1,1 kg”,”, a spus Johan Bouysse, CEO al Occisphere.

Instalată pe pacient

Bariera de plexiglas, care cântărește 1,1 kg, este plasată pe fruntea pacientului și partea superioară a pieptului. O deschidere permite practicantului să trateze pacientul evitând, în același timp, orice proiecție a picăturilor potențial contaminate. Toate piesele sunt detașabile. După fiecare tratament, medicul îndepărtează geamurile, duzele de aspirație și tot ce a intrat în contact cu pacientul și le înmoaie timp de 5 minute într-un rezervor de dezinfectare.

Au fost deja înregistrate zeci de comenzi, venite de la medicii stomatologi din Franța, dar și din Luxemburg, Marea Britanie și India.

Video: https://www.facebook.com/100010063710967/videos/1174426476236132/?t=2

Foto: france3-regions.francetvinfo.fr

Visits: 19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *