Tim Drone

Primăria Sectorului 6 a demarat construirea primului ansamblu de locuinţe sociale

„Noul complex de locuinţe se află în strada Alexandru Ivasiuc nr. 3A, având suprafaţa de 5.941 mp şi va fi format din 4 blocuri, cu 4 etaje, cu garsoniere – 96 şi cu apartamente de 2 camere -110, apartamente cu 3 camere – 34 şi apartamente cu 4 camere – 6. Cele 246 de locuinţe sociale vor fi gata în mai puţin de 24 de luni şi se vor preda cu toate dotările, cum ar fi: parchet, microcentrale de apartament, gresie, faianţă, corpuri de iluminat, grupuri sanitare. Faţadele se vor finisa cu tencuieli decorative”, informează Primăria Sectorului 6.

„Preţul chiriei pentru un apartament se situează în jurul valorii de 200 de lei, este o valoare foarte mică faţă de preţul pieţei şi credem noi că poate fi susţinută de orice familie”, a spus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, a cărui valoare se ridică la peste 30 de milioane de lei, Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti, a solicitat din anul 2016 de la Primăria Municipiului Bucureşti trecerea acestui teren în administrarea Consiliului Local Sector 6.

„Terenul se află în proximitatea tuturor facilităţilor: metrou, piaţă, şcoală, grădiniţă, parc, chiar şi un teren de sport”, a explicat primarul Gabriel Mutu.

Persoanele/familiile care solicită o locuinţă socială trebuie să îndeplinească următoarele criterii de acces, potrivit art. 48 din Legea nr. 114/1996: să nu deţină în proprietate o locuinţă; să nu fi înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990; să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe; să nu deţină, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat; să domicilieze pe raza Sectorului 6; venitul mediu net/membru de familie să nu depăşească venitul mediu nominal net înregistrat la nivelul economiei, aşa cum este comunicat de Institutul Naţional de Statistică în Buletinul publicat în luna anterioară evaluării cererii (repartizării).

Visits: 27

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *