Tim Drone

Au cumpărat SUA tot medicamentul PENTRU combaterea virusului?

SUA au cumpărat practic toate stocurile pentru următoarele trei luni, lăsând restul lumii fără acest medicament important în lupta cu infecția Covid-19. Administrația Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, ceea ce reprezintă întregul stoc global pentru iulie și 90% din rezervele mondiale pentru august și septembrie, potrivit The Guardian.

Doar pentru companiile controlate de guverne

„Până acum, știm că în următoarele trei luni nu vor fi stocuri de remdesivir – America va lua medicamentul și nu vom avea acces la el. Aceasta este situația în Marea Britanie și Europa”, a spus dr. Andrew Hill, din cadrul Universității din Liverpool. Gilead a stabilit un preț exorbitant pentru tratamentul cu Remdesivir. Pentru tratamentul unui pacient este nevoie de șase doze, costul total fiind de 2.340 de dolari, estimează compania. Compania spune că vrea să ofere un preţ unitar către mai multe state, astfel încât negocierile între acestea să fie evitate, iar accesul la tratament să fie cât mai rapid.

„Am vrut să ne asigurăm că nimic nu va încurca distribuirea medicamentului către pacienţi”, a spus Daniel O’Day, CEO-ul Gilead Sciences. Prețul de 390 de dolari va fi doar pentru companiile controlate de guverne…

Visits: 23

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *