Tim Drone

Mihai Trăistariu îl acuză pe Costi Ioniță de destrămarea trupei Valahia. „Aveam 19 ani și eram copil”

Mihai Trăistariu a cunoscut succesul de tânăr, încă de pe vremea când se afla în trupa formată de Costi Ioniță, Valahia. El în acuză pe compozitor de destrămarea trupei, după 4 ani de succes.

Trupa Valahia

Mihai Trăistariu (40 ani) a devenit cunoscut la 19 ani. Cânta pe atunci cu trupa Valahia, a lui Costi Ioniță. După patru ani de succes pe scenă, trupa s-a destrămat. ”Aveam 19 ani și eram copil, trăiam succesul. M-a luat puțin valul și am avut senzația că nu o să mai am probleme cu banii. După patru ani am spart trupa, că nu ne-am mai înțeles cu Costi Ioniță. A fost o ceartă”, a declarat Mihai pentru Antena Stars. Totuși, cântărețul și-a croit singur un drum. De atunci are o carieră frumoasă pe cont propriu. În 2006 a reușit să aducă României cele mai multe puncte la Eurovision, 172 de puncte, și locul 4 în clasament la ediția de la Atena, Grecia. Melodia lui, ”Tornero”, compusă de Eduard Cârcotă, era pe buzele tuturor. Datorită ei și a prestației sale, Mihai a devenit cunoscut în mai multe țări din Europa, dar nu numai, unde ”Tornero” s-a auzit în mai toate cluburile. A încercat ani de zile să revină pe scenă la Eurovision și speră ca într-o zi să găsească rețeta potrivită, scrie click.ro.

Care a fost formula inițială a trupei

Valahia a activat în perioada 1998 – 2004. Printre videoclipurile intens difuzate ale acestei formații se numără: „Banii și fetele”, „La mare, la soare”, „Banana”, „Why”, „Singur”, „Scufița”, „Mama” etc. Valahia a fost înființată în vara anului 1998, fiind formată din trei membri: Dorin Topală, Costi Ioniță și Laura, aceasta din urmă părăsind relativ repede formația, pentru a se dedica în totalitate muzicii de operă. Trupa s-a refăcut prin cooptarea lui Mihai Trăistariu, câștigător la secțiunea interpretare a Festivalului de la Mamaia. În luna mai 1999, apare primul album al trupei, intitulat „Valahia”. În noiembrie 1999, Costi Ioniță părăsește formația și se dedică carierei solo.

Visits: 6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *