Tim Drone

Ce riscă românul care a vrut să facă bani cu vânzarea subiectelor de bacalaureat pe internet

Un român s-a gândit să facă bani în perioada bacalaureatului de pe urma celor naivi.  Și-a propus să vândă așa-zise subiecte, dar autoritățile l-au prins.

Un tânăr din Buzău e cercetat e Poliția Română după ce a vrut să se îmbogățească de pe urma unor tineri naivi. Victimele și le-a ales din rândul absolvenților de clasa a XII-a care urmau să susțină bacalaureatul. Le promitea că are subiectele ce urmează să pice la fiecare materie.

Evident că nu le avea, dar au existat și persoane care au crezut acest lucru. Tânărul e cercetat acum pentru tentativă la fraudă informatică și riscă chiar să ajungă după gratii dacă va fi găsit vinovat.

Care proceda cu vânzarea subiectelor de bacalaureat

Metoda tânărului prin care voia să facă bani de pe urma celor naivi nu era chiar simplă.  Luna trecută,  ar fi creat un site pe care vindea subiecte despre care pretindea că ar urma să fie date la examenul de bacalaureat din acest an. El cerea câte 100 de lei, iar după efectuarea plății anticipate pentru subiecte întrerupea legătura cu victimele.

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu după ce au observat ceva suspect. Tânărul se folosea de o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web, ar fi creat o pagină web unde ar fi oferit spre vânzare, în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie, subiecte despre care pretindea că ar fi urmat să fie date la examenul de bacalaureat 2020.

Și aici intervine partea complicată. Bărbatul în vârstă de 22 de ani ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informații referitoare la examenul de bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie și a induce în eroare victimele.

Anchetatorii au făcut percheziții la locuința bărbatului și au ridicat maia multe echipamente IT. El este cercetat acum sub control judiciar.

Visits: 26

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *