Tim Drone

PRIMA ETAPĂ DE DEZINSECȚIE AERIANĂ ÎNCEPE ÎN 10 IULIE

În perioada 10.07-11.07.2020, în intervalele orare 0600-1000 și 1900-2100, Giurgiu Servicii Publice S.A. va efectua activități de pulverizare aeriană (etapa a-I-a) pentru combaterea insectelor dăunatoare (țânțari, căpușe, muște, etc.) pe o suprafață de 1500 ha din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan și extravilan).
Pentru o mai bună eficiență va fi efectuată și dezinsecție terestră prin pulverizare cu aparate portabile: atomizoare, termonebulizatoare, pompe de stropit electrice, dar și cu un sistem de împrăștiere soluție lichidă cu tun de pulverizare, cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.
Pentru ambele activități (dezinsecția terestră și aeriană) vor fi folosite substanțele – SOLFAC TRIO EC 200 (insecticid), substanță activă CYPERMETHRIN 48g/l (5%), TETRAMETRIN 24g/l (2,5%) și PIPERONIL BUTOXIDE 116 g/l (12,5%), iar în plus de la nivelul solului se va acționa și cu VECTOBAC WG (larvicid), substanță activă bacillus thuringiensis israelensis 37.4%.
Substanțele sunt omologate de Ministerul Sănătății, acestea aplicându-se cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.

Operațiunile de dezinsecție vor fi efectuate numai în cazul în care condițiile meteorologice permit acest lucru, altfel acțiunea va fi reprogramată.
Precizăm că în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerul Mediului nr.68/1992 privind unele măsuri pentru protecția familiilor de albine împotriva intoxicațiilor cu pesticide, cu cel puțin 7 zile înainte de începerea tratamentului aero, asociațiile crescătorilor de albine vor fi anunțate în scris cu privire la data începerii și durata tratamentului, astfel încât aceștia să poată proteja familiile de albine prin închiderea sau îndepartarea stupilor în intervalele de timp specificate, în caz contrar Primaria Municipiului Giurgiu si Giurgiu Servicii Publice S.A., sunt absolvite de orice responsabilitate.

Visits: 47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *