Tim Drone

Tigrul de apartament, cea mai inconștientă investiție: cum a devenit viral

În urmă cu ceva timp, un tigru a fost descoperit în apartamentul un bărbat de către autorități. Era adult și cât se poate de sănătos. Inconștiența proprietarului nu a rămas însă nepedepsită.

Afinitatea americanilor pentru ”pisici mari” a fost documentată foarte bine în Tiger King, serialul de pe Netflix. Chiar și așa, nu te-ai aștepta să fie atât de inconștienți încât unii să încerce să țină un tigru în apartament. Există însă un om suficient de inconștient încât să fi ajuns la închisoare din cauza pasiunii sale pentru astfel de animale de pradă.

În 2003, poliția a aflat că Antoine Yates ascunde un tigru în apartamentul său din Harlem. ”Micuțul” avea 192 de kilograme în momentul în care a intrat în mâna autorităților.

În ceea ce privește motivația din spate, muncitorul în construcții în vârstă de 31 de ani era foarte pasionat de cultura chinezească, iar aceasta este motivul pentru care a făcut o investiție semnificativă, de câteva mii de dolari, într-un tigru. L-a cumpărat când avea doar 8 săptămâni. Era o combinație între tigru siberian și bengalez. L-a numit Ming.

Tigrul a crescut repede pentru că era hrănit bine. În fiecare zi consuma aproximativ 9 kilograme de pulpe de pui. Yates povestește că scopul să nu a fost niciodată de a-l domestici, ci de ”a-i hrăni instinctul”. Camera în care îl ținea era plină de nisip și se juca cu el în fiecare zi ”pentru a-i stimula mintea”.

Deși s-au împrietenit, pentru un moment, Yates a uitat că interacționează cu un animal sălbatic.  În 2003, a adus acasă o pisică de pe stradă și spera să se împrietenească cu Ming. Din păcate pentru el, tigrul a sărit să mănânce pisica, Yates a vrut să o apere și s-a ales cu o mușcătură zdravănă pe picior. Când a ajuns la spital a mințit și a spus că a fost mușcat de un pitbull, dar era evident că animalul a fost semnificativ mai mare.

Nu a durat mult până când poliția a ajuns acasă la proprietarul tigrului să inspecteze situația. Când au văzut tigrul, l-au împușcat cu tranchilizant și l-au dus într-un sanctuar pentru animale sălbatice, Noah’s Lost Ark în Ohio. În același context, poliția a recuperat și un aligator pe nume Al de 1,5 metri. Acesta din urmă era ținut însă într-un acvariu.

Visits: 43

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *